Pohreb: všetko je čierno-biele

Pohreb: všetko je čierno-biele
 
Kultúrno-umelecké stredisko Zvolen z Kulpína v sobotu 16. februára so začiatkom o 20:00 uvedie premiéru divadelnej predlohy súčasného slovenského autora Ivana Holuba Pohreb. Kulpínski ochotníci po dlhšom čase budú hrať na divadelnej scéne sčasti upraveného kulpínskeho domu kultúry. O to radostnejšie a srdečnejšie pozívajú na predstavenie.
 
foto
 
„Predstavenie má črtu klasického ale je zmodernizované v tom zmysle, že všetci hovoria ako je nie všetko čierno-biele a ja si myslím, že dosť toho je práve čierno-biele. Preto aj na javisku bude všetko čierno-biele: aj scénografia, aj kostýmy a aj rekvizity.“ – hovorí režisér predstavenia Alexander Bako. Nosné ženské úlohy zveril osvedčeným herečkám Kataríne Kolárovej a Márii Koruniakovej a okrem nich, do hereckého tímu si zvolil aj viacero ďalších už osvedčených hercov a debutantov.
 
foto
 
Predseda Kultúrno-umeleckého stredisko Zvolen Michal Čiliak srdečne odporúča predstavenie a sľubuje pekný umelecký zážitok a tiež aj dobrú zábavu: „Ak ste už dávnejšie neplakali od smiechu, alebo sa nesmiali od plakania, máte tu jedinečnú možnosť využiť tri možnosti: plakať, smiať sa, utrieť si oči a zbystriť zrak...“ Dodáva, že ide o čiernu komédiu. Režisér Alexander Bako tiež prezrádza, že predsa je nie všetko čierno-biele a nie všetko je aj komické, keďže celkom vážnym odkazom predstavenia je, že sa netreba so smrťou zahrávať!!! Ona je úplne iného sfarbenia.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články