Kulpínski šachisti

Kulpínski šachisti
 
Členovia Šachového klubu Kulpín sa stretávajú pravidelne vo štvrtok a v nedeľu. Hrajú šach a priprávajú sa na súťaže. Vlani usporiadali zo 50 mini turnajov a zorganizovali aj tradičný Šachový turnaj počas júlového podujatia Predslávnosťové dni v Kulpíne (PDvK). Prvýkrát ho usporiadali v roku 2004. Kulpínski šachisti veľký dôraz kladú aj na svoj dorast. Nanajvýš aktívnou je totiž školská šachová sekcia do ktorej je toho času prihlásených 37 žiakov. Okrem iného zdôraznil na dnešnom výročnom zhromaždení predseda kulpínskych šachistov Dušan Vida.
 
foto
 
foto
 
Predseda ŠK Kulpin Dušan Vida a tajomník Radoslav Kolarski tieto funkcie budú vykonávať aj v nasledujúcom dvojročnom období
 
foto
 
foto
 
foto
 
Z asi 40 dospelých členov klubu, aktívnych je iba asi 15, takže kulpínski šachisti si stanovili zamerať sa predovšetkým na prácu s pioniermi a vytváranie podmienok na popularizovanie tejto spoločenskej, bojovej hry pre dvoch hráčov, v ktorej sa súperi snažia logickým postupom a stratégiou zvíťaziť nad súperom. Šach je totiž kráľom logických hier a pomáha v rozvíjaní pamäti a stratégie. So žiakmi v šachovej sekcii roky úspešne pracuje učiteľ Radoslav Kolarski.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články