Festival Aničky Jurkovičovej odštartujú Neresti ľudstva

Festival Aničky Jurkovičovej odštartujú Neresti ľudstva
 
O titul laureáta medzinárodného divadelného Festivalu Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom sa v dňoch 14. - 17. apríla bude uchádzať sedem divadelných súborov: 4 slovenské, dva srbské a jeden český. Ako prvé sa v nedeľu 14. apríla divákom v Dome kultúry v Novom Meste nad Váhom predstaví divadlo zo Starej Pazovy s hrou Miroslava Kožíka Neresti ľudstva. O deň neskôr vystúpi divadelný súbor KIS Kysáč s hrou Robina Hawdona Dokonalá svadba.
 
foto
 
Dokonalá svadba (Foto: Archív KIS Kysáč)
 
V poradí XVI. ročník Festivalu A. Jurkovičovej sa začne 14. apríla tradične položením venca k rodnému domu A. Jurkovičovej, pokračovať bude vernisážou výstavy Ženy a ženský akt v kresbe slovenských výtvarných umelcov zo zbierky Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne a udelením prestížneho ocenenia Kvet Tálie herečke Zite Furkovej. Festival ukončia v stredu 17. apríla slávnostným vyhodnotením.
 
foto
 
Vlaňajším laureátom Festivalu Aničky Jurkovičovej bol Divadelný súbor Kultúrno-umeleckého spolku Zvolen z Kulpína, ktorý vystúpil s inscenáciou hry Michala Babiaka: Frajerčenia na Tretej ulici.
 
Ocenenie za šírenie slovenskej kultúry v zahraničí vlani udelili obidvom účastníkom z našej krajiny: divadelnému súboru KUS Zvolen z Kulpína a KIS Kysáč za uvedenie inscenácie hry Hugo Karas.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články