Nevšedný vojlovický víkend

Nevšedný vojlovický víkend
 
Včera vo vojlovickom cirkevnom zbore prebiehal volebný konvent, na ktorom si cirkevníci volili nového farára. Na konvente bol prítomný aj d.p. Samuel Vrbovský, biskup SECAV v Srbsku, senior banátsky Pavel Sklenár ako aj Branislav Kulík, ktorého si zbor zvolil za nového farára. Tak včera, po iba šiestich týždňoch a po odchode Martina Bajzu do Kovačice, Vojlovica znovu dostala svojho duchovného pastiera. Veriaci v chráme jednoznačne zvolili Branislava Kulíka, kysáčskeho rodáka, za svojho nového kňaza.
 
foto
 
Druhá dôležitá udalosť z Vojlovice súvisí s Táliou. Sobotná premiéra divadelného predstavenia „Nemôžem a nechcem zaplatiť“ talianskeho autora, nositeľa Nobelovej ceny Dária Foa v podaní divadelnej odbočky SKOS-u Detvan, príjemne prekvapila. Počas celého predstavenia obecenstvo smiechom a potleskom odmeňovalo hercov.
 
foto
 
Adaptáciu a réžiu po prvý krát mala na starosti herečka a režisérka Vladana Cvijanovićová a vynikajúce herecké výkony podali tiež i Katarína Kalmárová, Anna Beracková, Miroslav Oravec, Michal Spišiak, Martin Marko, Ivan Marko, Mirko Beracký a Michal Kalmár. Ide o komickú kritiku politického, ekonomického a spoločenského systému v Taliansku, zároveň aj o osobný príbeh príslušníkov robotníckej triedy.
 
Reprízu si môžete pozrieť už zajtra 16.apríla o 20:00 v sieni SKOS-u Detvan vo Vojlovici.
 
Marína Hríbová a Alena Gajanová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články