Červánek a Musica Harmonica

Červánek a Musica Harmonica
 
Dva súbory z Červeného Kostelca z Českej republiky: detský spevácky zbor Červánek a akordeonový orchester Musica Harmonica, sa včera večer v sieni Slovenského vojvodinského divadla v Báčskom Petrovci predstavili s vydareným celovečerný program. Výberom pestrého a dynamického repertoáru sa vedúcim zboru a orchestra, manželom Eve a Jaroslavovi Kubečkovcom, podarilo preniesť temperament a dobrú náladu do hľadiska a oživiť páľavou oťapené obecenstvo.
 
foto
 
Zbor najprv zaspieval ľudovky a vystúpil v ľudovom kroji
 
foto
 
Pri zmene repertoára sa kroj zobliekol
 
foto
 
Predvedenie piesní spestrili pohybovými...
 
foto
 
...a hravými animáciami
 
Zbor Červánek založili manželia Kubečkovci v školskom roku 1994 – 1995 a pôsobí pri Základnej umeleckej škole v Červenom Kostelci. Po takmer 20 rokoch sa zbor rozrástol a v súčasnosti je v ňom organizovaná práca v 4 oddeleniach v ktorých spieva stovka detí vo veku od 3 do 25 rokov.
 
foto
 
Eva Kubečková sa predstavila aj sólovým spevom...
 
foto
 
...aj v duete
 
Zbor získal početné domáce ale aj medzinárodné uznania, okrem iného stal sa víťazom Medzinárodnej súťaže v Thajsku, zvíťazil na medzinárodnej súťaži speváckych zborov v Anglicku, v severnom Wallse v Langollene...Vydali 4 CD a niekoľko skladieb v ich predvedení si možno vypočuť tu: http://www.cervanek-ds.cz/audio.html
 
foto
 
Súbory do Petrovca prišli na odvetnú návštevu Speváckemu zbor ZŠ Jána Čajaka. Vedúca zboru Mariena Stankovićová – Kriváková sa hosťom poďakovala najprv za srdečné uhostenie petrovských žiakov v Červenom Kostelci a tiež aj za vynikajúci večierok v SVD v Petrovci
 
Spoluúčinkujúcim vo včerajšom koncerte bol akordeonový orchester Musica Harmonica pod taktovkou Jaroslava Kubečku. V bohatstve tónov až 6 harmoník zaznel džez, evergreen, filmová hudba, western, súčasná hudba... O kvalite orchestra svedčí pravidelná účasť na Pražských dňoch harmoniky, kde boli zaradení do strieborného pásma.
 
foto
 
Program moderovala Nataša Rybárová
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články