Terra...

Terra...
 
...je Zem, ale je to aj kulpínske mládežnícke združenie, ktoré sa snaží pomôcť sebe a svojmu prostrediu a zároveň sa stará aj o našu planétu. Majú vyše 40 členov, z čoho asi polovicu aktívnych. Tí aktívni aj v týchto dňoch usilovne robia a urýchlene kreujú a zhotovujú svoj „nový“ nábytok. Akciu majú dokončiť do 20. októbra, kedy naplánovali slávnostné otvorenie svojich novoupravených priestorov. Prostriedky na realyzáciu akcie získali prostredníctvom projektu Náš priestor na náš spôsob. Na ich vlastný spôsob, vlastnou kreativitou, zo sterého zozbieraného starého nábytku, ktorému dajú nový lesk, si vybavia miestnosť.
 
foto
 
foto
 
V miestnosti, ktorú dostali od Miestneho spoločenstva Kulpín, sa členovia združenia Terra budú stretávať a plánovať aktivity a poriadať rôzne kreatívne dielne. Zo združenia Terra pozývajú všetkých záujemcov, aby sa im pripojili.
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
Projekt Náš priestor na náš spôsob realyzuje mládežnícke Združenie občanov Terra za podpory rezortného strediska Novosadského humanitárneho strediska v rámci programu Mladí sú zákon – Juhobáčsky obvod. Projekt financuje Ministerstvo mládeže a športu Srbska.
 
Katarína Pucovská
Foto Martin Pucovský

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články