Slovensko-srbská spolupráca

Slovensko - srbská spolupráca
 
Schôdza Medzivládnej komisie pre ekonomickú spoluprácu medzi Slovenskou republikou a Srbskom bude prebiehať 26. a 27. marca – zahlásil to dnes slovenský veľvyslanec v Belehrade Igor Furdík.
 
Pri predstavovaní firmy Ipesoft na Veľvyslanectve SR v Belehrade veľvyslanec Furdík tiež povedal, že sa schôdza usporiada v Belehrade a na nej sa bude analyzovať doterajšia spolupráca dvoch krajín a vzhliadnu sa nové možnosti budúcich ekonomických vzťahov.
 
Zo Slovenskej republiky sa ročne do Srbska vyvezie tovar hodnoty 350 miliónov eúr a zo Srbska na Slovensko vývoz je o polovicu nižší, čiže činí asi 160 miliónov eúr. Slovenský diplomat toto komentoval ako nepomer, ktorý však možno napraviť. Podľa jeho slov zo Slovenska do Srbska sa najviac dováža výrobkov automobilového a hutníckeho priemyslu, kým zo Srbska na Slovensko sa vyváža predovšetkým oceľ a poľnohospodárske výrobky.
 
Riaditeľ predaja a marketingu Ipesoftu Miloš Lipták povedal, že táto spoločnosť vyrába informačné systémy pre energetický úsek, ktoré sú prispôsobené trhu juhovýchodnej Európy, kde je obchod prúdom nateraz nie vyvinutý.
 
Prezentácie tejto slovenskej softvérovej spoločnosti sa zúčastnili aj predstavitelia Elektrohospodárstva Srbska a Naftového priemyslu Srbska.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články