Spolupráca Zlatých remesiel s Klubom UNESCO Slovakia

Spolupráca Zlatých remesiel s Klubom UNESCO Slovakia
 
Výkonný predseda Klubu UNESCO Slovakia Marcel Koleštík a predsedníčka Združenia občanov Zlaté remeslá Anna Opavská dnes popoludní v priestoroch tohto občianskeho združenia v Báčskom Petrovci podpísali Memorandum o spolupráci. „Myslím si, že sa teraz ešte viac zviditeľní naše združenie, ale aj Petrovec, taktiež aj Slováci na týchto priestoroch,“ povedala Anna Opavská. Marcel Koleštík vyjadril očakávanie, že spolupráca bude prospešná pre obe strany.
 
foto
 
foto
 
Klub UNESCO Slovakia a Občianske združenie Zlaté remeslá považujú podporu kultúrnych a vzdelávacích aktivít za zvláštnu prioritu, ktorej bude venovaná trvalá pozornosť oboch partnerov. Pri tejto príležitosti oceňujú vysokú úroveň doterajšej vzájomnej spolupráce a považujú ju za mimoriadne prínosnú pre oboch partnerov i širokú verejnosť. V tejto spolupráci hodlajú naďalej pokračovať a rozvíjať ju v obojstranný prospech. Vzájomná spolupráca oboch partnerov bude prispievať k dobrej povesti Slovákov žijúcich v Srbsku v očiach srbskej, slovenskej i svetovej verejnosti, - uvádza sa v Memorande
 
foto
 
„Klub UNESCO Slovakia je celoslovenská organizácia, ktorá je zastrešená pod UNESCOm. Vznikla 15. marca 2013 a mandát jej bol udelený Komisiou UNESCO a Ministerstvom zahraničných vecí SR. Sídlo má v Ružomberku,“ – ozrejmil Marcel Koleštík a dodal, že ich klub je oprávnený zastupovať záujmy a značky UNESCO vo sfére kultúry a vzdelávania.
 
foto
 
Občianskemu združeniu Zlaté remeslá na základe podpísanej zmluvy sa rozšíria dvere cezhraničnej spolupráce a prezentácie v zahraničí a otvoria sa i nové možnosti čerpania prostriedkov z medzinárodných fondov.
 
foto
 
Partnerstvo s UNESCO-vým klubom zároveň predstavuje i uznanie a to nielen Zlatým remeslám ale aj petrovskému prostrediu, ktoré si predstavitelia Clubu UNESCO Slovakia medzi prvými zvolili za partnera. Už na budúci týždeň podobné memorandum bude podpísané v Rumunsku, potom v Česku a v Maďarsku.
 
Katarína Pucovská
Foto Martin Pucovský

Komentárov  

+4 #2 Spolupráca Zlatých remesiel s klubom UNESCO SlovViera Benková 2013-09-28 16:34
Gratulujem, konečne sa niečo aj na kultúrnom poli medzi Slovenskom, Unescom a jeho klubom, udialo veľmi výnimočné....Prajem aby sa táto spolupráca na úžitok oboch strán veľmi vydarila...vbenková
Nahlásiť administrátorovi
+6 #1 Anna z Kulpinu 2013-09-28 16:08
Gratulujem a zelam vsetko dobre.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články