Kysáčania majú nového richtára

Kysáčania majú nového richtára
 
Kysáčania májú konečne nového richtára. Na ustanovujúcom zasadnutí Rady Miestneho spoločenstva, nové kysáčske vedenie si zvolilo predsedu a podpredsedu Rady Miestneho spoločenstva Kysáč.
 
Členovia kysáčskej Rady Miestneho spoločenstva, z ktorých je 7 z DS, 7 z G17+ a jeden nezávislý člen, už na začiatku zasadnutia jednohlasne aklamáciou za nového predsedu zvolili člena Demokratickej strany Dr. Michala Marčoka a za podpredsedu Michala Madackého, člena politickej strany G17+.
Na schôdzi sa debatovalo aj o problémoch, ktoré treba prioritne vyriešiť. Medzi ne patria zruinované a tým aj nebezpečné kysáčske cesty, vrátane cesty okolo Irmova, ktorou denne premáva žiacky autobus. Závažný problém v Kysáči predstavuje aj likvidácia uhynutých zvierat a smetisko. Ten problém by mohol vyriešiť Verejno-komunálny podnik Čistoća, v prípade, že sa o tom pozitívne vyjadria občania.
Nové kysáčske vedenie si za ďalšie priority vytýčilo navrhnutie plánu práce na rok 2009 a zvolenie komisií pre všetky potrebné výbory. Tieto prvoradé úlohy realizujú na nasledujúcom stretnutí, ktoré bude v pondelok 23. marca.
Noví členovia Rady Miestneho spoločenstva Kysáč plánujú pokračovať v práci svojich predchodcov a prisľúbili stranícke záujmy nechať stranou a konať v prospech svojej osady.
 
Anna Lačoková

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články