Rozspievaná a poetická mladosť

Rozspievaná a poetická mladosť
 
40. súťaž mladých recitátorov, ktorú organizuje slovenská redakcia Rádia Nový Sad sa uskutoční v sobotu 23. novembra o 10.00 hodine v štúdiu M Novosadského rozhlasu. Na nej sa zúčastní 63 mladých recitátorov zo všetkých našich slovenských prostredí. Tohtoročný XIV. Festival mladých spevákov slovenských ľudových piesní Rozspievaný Sriem tiež bude v sobotu 23. novembra so začiatkom o 19.00 hodine v sieni Slovenského národného domu v Šíde. Organizátorom je MOMS a SKUS Jednota Šíd, ktorý si v tomto roku pripomína 100 rokov svojej činnosti. V Selenči cez víkend odznejú dva koncerty slovenských ľudových piesní v podaní žiakov ZŠ Jána Kollára a Ľudového orchestra Zvonivá cimbalovka zo Selenče. V sobotu sa koncert začne o 18.00 a v nedeľu o 17.00.
 
foto
 
V Selenči sa hudbou a spevom predstaví sedemdesiatka spevavých ratolestí, ktoré majú v srdci slovenskú ľudovú pieseň a veľmi sa tešia na svoje vystúpenie s orchestrom, v slovenskom ľudovom kroji.
 
foto
 
Všetci organizátori pozývajú prísť podporiť ich a našu mladosť.

Komentárov  

0 #1 novinarka 2013-11-24 15:32
:-) Na XIV. Festivale mladých spevákov slovenských ľudových piesní Rozspievaný Sriem včera v Šíde zvíťazila Nataša Ćirković zo Starej Pazovy. Druhoumiestnená: Lara Ožvatová zo Solian a tretie miesto delia Andrea Halajová z Boľoviec i Danijela Greksová z Dobanoviec. Najautentickejšiu pieseň zaspievala Ruženka Lovásová z Bingule. Cenu obecenstva získal Alen Feltan zo Šídu a najautentickejší kroj mal Darko Babeľ z Bingule.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články