Petrovským Zlatým remeslám v Belehrade striebro

Petrovským Zlatým remeslám v Belehrade striebro
 
8. Veľtrh etno potravín a nápojov prebiehal v Belehrade v dňoch 26. až 29. novembra 2013. Na ňom sa s tradičnými jedlami a nápojmi predstavilo 320 vystavovateľov s asi 1.500 výrobkami. V posledný a „najsladší“ deň sa usporiadala revue tort a sladkých pečív čo zorganizoval časopis Naša praktika. Združenie občanov Zlaté remeslá z Báčskeho Petrovca v silnej konkurencii obsadilo II. miesto v kategórii drobných koláčov.
 
foto
 
Nádherný medovníkový Betlehem Zlatých remesiel
 
Veľtrh tradičných jedál a nápojov má za cieľ skvalitniť kultúru stravovania a zdravia a nie menej dôležitou úlohou je aj zachovanie tradície a kultúrnej identity. Konal sa pod záštitou Ministerstva poľnohospodárstva, lesníctva a vodného hospodárstva Srbska a účastníkmi boli výrobcovia tradičných produktov, ako aj výrobcovia zariadení pre výrobu, balenie a servírovanie tradičných výrobkov.
 
foto
 
Anna Legíňová a Anna Opavská na Belehradskom veľtrhu
 
foto
 
Petrovské drobné koláčiky
 
foto
 
Veľtrh etno potravín a nápojov otvoril minister poľnohospodárstva Srbska Dragan Glamočić. Podčiarkol, že ide o najväčšiu prehliadku tradičných výrobkov určených pre srbský trh a pre Juhovýchodnú Európu. Predstaviteľky Zlatých remesiel sa pár dní predtým, v dňoch 19.-23. novembra v Novom Sade na SPENS-e zúčastnili na hospodársko-kultúrnom podujatí Potraviny a výroba Srbska, ktorého organizátorom bolo Mládežnícke hnutie Srbska a Mestská správa pre hospodárstvo Nového Sadu.
 
foto
 
Na novosadskom SPENS-e Plaketu prevzala predsedníčka Zlatých remesiel Anna Opavská
 
Tam petrovskému združeniu udelili Plaketu za prínos v zachovaní tradičných technológií výroby potravín a prínos zdravému stravovaniu detí.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #1 Anna 2013-12-08 11:52
Gratulujem vam a zelam este mnoho uspechov do buduca.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články