Advent s vôňou medovníkov

Advent s vôňou medovníkov
 
Miestna organizácia Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku v spolupráci z Editou Szojkovou organizuje druhú edíciu Výstavy medovníkov. Výstava bude otvorená v piatok 06. decembra 2013 v čase 11:00 - 19:00 v priestoroch DZSČR Nadlak. Taktiež na Mikuláša v Selenči budú ozdobovať medovníčky. V rámci projektu Pestrosť dúhy v našich dielňach, ktorá je naplánovaná na 06. decembra 2013 o 18.00 na evanjelickej fare sa budú zaúčať zdobiť medovníky. V Petrovci si vôňu ihličia a medovníčkov budeme môcť vychutnávať na štvrtých Vianočných trhoch 15. decembra v Iloku rozvoniavala v minulú nedeľu 1. decembra.
 
foto
 
Šťastlivé Vianoce – zahrali a zaželali ilockí žiaci nedeľnej školy
 
V Iloku si 1. decembra 2013 začiatok adventu pripomenuli predpoludňajšími službami Božími s Večerou Pánovou a popoludní usporiadali divadelné predstavenie "Šťastlivé Vianoce" od Kristíny Royovej. Divadielko nacvičila ThMgr. Božena Sajákova.
 
Celou aktivitou sa ilockí cirkevníci vedení duchovným pastierom Dušanom Sajákom usilovali vrátiť adventu duchovnú podstatu a zároveň i šíriť duch Vianoc. Preto po prvýkrát v Iloku usporiadali aj vianočné trhy na ktorých rozvoniavala kotlíková vianočná kapustnica. Ofera a všetky finančné prostriedky získané touto akciou budú využité na podporu projektu: "Rekonštrukcia a dostavba kostola v Iloku" .
 
foto
 
Na službách Božích v ilockom evanjelickom kostole sa zúčastnili i hostia z Báčskej Palanky, Selenče, Erdevíka, Báčskeho Petrovca, Silbaša...
 
Obec Báčsky Petrovec v nedeľu 15. decembra 2013 na Námestí slobody po štvrtýkrát zorganizuje Vianočné trhy. Pri tejto príležitosti povolávajú spolky, združenia a jednotlivcov zúčastniť sa na Vianočných trhoch. Podujatím sa chce rozprúdiť vianočnú náladu, prezentovať prácu združení a spolkov a samostatných vystavovateľov z územia našej obce a okolia.
 
Prihlášky na Vianočné trhy záujemcovia si môžu vyzdvihnúť v Obci Báčsky Petrovec v Stredisku pre služby na okienku číslo 1, tiež v miestnostiach Turistickej organizácie v Báčskom Petrovci na Ulici Maxima Gorkého 17 alebo stiahnuť z www.backipetrovac.rs.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články