Víkendové podujatia

Víkendové podujatia
 
V Kovačici 15. decembra o 18.00 hodine v Dome kultúry 3. októbra sa uskutoční 15. detský festival populárnej hudby Letí pieseň, letí. Na festivale odznie 16. nových slovenských skladieb v interpretácií detí. V Starej Pazove v nedeľu o 20.00 hosťuje SVD z Báčskeho Petrovca s divadelným predstavením Opona nahor. Predtým bude prezentácia Pazovského kalendára 2014. V Petrovci a Selenči v nedeľu neprehliadnite vianočné trhy. V sobotu 14. decembra na Základnej škole Jána Čajaka v Báčskom Petrovci so začiatkom o 9,30 sa uskutoční výtvarnícky tábor Makovička. Gala program ústredných osláv 240 rokov príchodu Slovákov do Kysáča, bude vo veľkej sále Kultúrno – informačného strediska Kysáč, v sobotu o 18.00.
 
foto
 
foto
 
V Selenči, nadchádzajúca nedeľa 15. decembra 2013 bude v duchu Vianoc – o 15,00 v kostole hosťujú Iločania s vianočným divadielkom a od 16,00 – 18,00h v modrej sieni pri evanjelickom kostole bude usporiadaný medzinárodný vianočný trh s ponukou teplých nápojov, chutných voňavých medovníkov a rôznych vianočných dekorácií a aranžmánov. Minulá nedeľa v Selenči prebiehala v znamení mládežníckej humanitárnej akcie Aby nám všetkým bolo teplo. V miestnostiach miestneho spoločenstva aktivistov mládežníckej asociácie Play zo Selenče navštívil a vyfotografoval Juraj Berédi – Ďuky.
 
foto
 
Mládežníci usporiadali akciu zberu zánovného odevu, obuvi a hračiek pre rôzne vekové kategórie. Nazbierané odevné predmety a hračky sú určené domom pre deti s osobitnými potrebami ako aj domom v ktorých sú umiestnené deti bez rodičovskej starostlivosti. Jedna časť zbierky bude venovaná Domu pre deti s osobitnými potrebami vo Veterniku a druhú časť Detskej osade v Sriemskej Kamenici.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články