Inštalácia v Senici

Inštalácia v Senici
 
V rámci Služieb Božích v tretiu adventnú nedeľu sa konala v Senici /Myjavský seniorát/ slávnosť inštalácie. Do funkcie policajnej duchovnej Ekumenickej pastoračnej služby pre Trnavský a Trenčiansky samosprávny kraj bola menovaná npor. Mgr. Júlia Štofanová. Slávnostný akt inštalácie vykonal generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik. Poslúžil zároveň aj zvesťou slova Božieho a kázal na text Jer 23, 29: „Či nie je moje slovo ako oheň – znie výrok Hospodinov – a ako kladivo, ktoré rozráža skalu?“ Početných vzácnych hostí privítal ThMgr. Juraj Šefčík.
 
foto
 
foto
 
foto
 
Inštalovanej sestre farárke sa prihovoril biblickým textom generálny duchovný Ekumenickej pastoračnej služby v OS a OZ SR Marián Bodolló a odovzdal jej menovací dekrét. Nasledoval príhovor riaditeľa úradu EPS MV SR Milana Petrulu a na záver niekoľko slov pridal primátor Senice Ľubomír Parízek a privítal ju v našom meste. Okrem menovaných sa zúčastnil bohoslužieb aj senior Myjavského seniorátu Miroslav Hvožďara a ďalší významní hostia.
 
Pani farárka Júlia Štofanová sa potom prihovorila celému zhromaždeniu, poďakovala za prejavenú dôveru, a pravdaže prisľúbila, že úlohy, vyplývajúce z jej funkcie bude s Božou pomocou plniť svedomite a zodpovedne.
 
Na záver bohoslužieb bola zaspievaná hymna Hrad prepevný.
 
Oľga Zlochová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články