Ilustrovaná encyklopédia rockovej hudby vo Vojvodine 1963-2013

Ilustrovaná encyklopédia rockovej hudby vo Vojvodine 1963-2013
 
Zajtra 23. januára 2014 o 18.00 v Novom Sade v pabe "Lazino tele " (Lazu Telečkog 16), bude prezentácia knihy "Ilustrovaná encyklopédia rockovej hudby vo Vojvodine1963-2013" autora Bogomira Bogicu Mijatovića. O knihe budú hovoriť: podpredseda vlády Vojvodiny a pokrajinský tajomník pre kultúru a verejné informácie Slaviša Grujić, Anđelko Maletić, Peter Peca Popović, Vitomir Simurdić a autor. Bogica Mijatović dnes jeden exemplár knihy odovzdal pokrajinskému premiérovi Bojanovi Pajtićovi.
 
foto
 
Foto: www.vojvodina.gov.rs
 
Autor tejto vzácnej publikácie Bogomir Bogica Mijatović, inak padinský zať, sa celú pracovnú dobu aktívne a profesionálne zaoberal hudbou a zhromažďoval údaje, z ktorých jednu časť zhrnul do encyklopédie Ilustrovaná encyklopédia rockovej hudby vo Vojvodine1963-2013. Kniha obsahuje viac ako 300 strán a v nej sú zahrnutí početní známi a menej známi rokenrol hudobníci a skupiny z Vojvodiny, aj predstavitelia rockovej hudby z radu vojvodinských Slovákov.
 
Knižka je výsledkom práce a výskumu Bogomira Mijatovića , ktorého desaťročia skúseností dopĺňajú svedectvá mnohých autorov, ktorí sa v uplynulom polstoročí zúčastnili na vytváraní a rozvoji rockovej kultúry vo Vojvodine. V predslove knihy autor uvádza: " Pol storočia vojvodinského rock and rollu je zhrnuté do encyklopédie, aby sa obrovské úsilie a rovnako tak záľuba, odovzdávané z generácie na generáciu, zachránilo od zabudnutia pred agresívnym atakom gýču."
 
foto
 
Encyklopédia sa na zajtrajšom večierku bude predávať so zľavou po 1.600 dinárov.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články