Čaroslováci znovu online

Čaroslováci znovu online
 
Po krátkom časovom úseku čaroslováci – čaro Slováci slovami znovu začarovali a spoločnými silami vydali 6. číslo Čaroslovu, jedinečného internetového časopisu slovenských žiakov z rozličných vojvodinských škôl: http://www.caroslov.rs/casopis/cislo6/
 
foto
 
Čaroslováci sa aj tentoraz usilovali zachovať kontinuitu s predchádzajúcou koncepciou časopisu a preto ani v tomto čísle nechýba vlastná tvorba, básne, úvahy, či správy, zaujímavosti a skúsenosti žiakov z rozličných škôl vo Vojvodine.
 
Najnovší Čaroslov so svojím zaujímavým a aktuálnym internetovým obsahom svedčí o všestrannosti našich žiakov, ale aj ich učiteľov. Ilustrovaný je žiackymi výkresmi a výstižnými fotografiami. Ale predovšetkým v ňom si žiaci cibria, zachovávajú a pestujú svoju materinskú reč, čo je jeden zo základných cieľov existencie tohto internetového časopisu.
 
Aj toto najnovšie číslo je dôkazom, že internetový Čaroslov posilňuje pocit spolupatričnosti a napomáha úsilie o zachovávanie a upevňovanie národnej identity, jazyka a kultúry slovenských vojvodinských žiakov.
 
Číslo vyšlo s finančným prispením ÚSŽZ z Bratislavy.
 
Obsahy časopisu možno sledovať na www.caroslov.rs
 
Prajeme príjemné čítanie.
 
prof. Mária Andrášiková

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články