Upratovanie v Báčskopetrovskej obci

Upratovanie v Báčskopetrovskej obci
 
S príchodom jari a pri príležitosti 1. apríla dňa pracovných akcií, ako aj v ústrety veľkonočným sviatkom, v Báčskopetrovskej obci usporiadali veľkú trojdňovú pracovnú akciu. Zorganizovala ju Kancelária pre mladých Obce Báčsky Petrovec za podpory lokálnych samospráv, spolkov, združení a občanov. Sadili sa stromy, rovnali cesty, navážala sa zem, upratovalo sa, upravovali chodníky, vyznačovali parkovacie miesta pre invalidov, po parkoch a uliciach sa vyzbieral odpad a lístie... Akcia sa začala v piatok v Hložanoch, v sobotu pokračovala v Petrovci a dnes v Maglići a Kulpíne.
 
foto
 
V dnešnom upratovaní sa zúčastnili početní Kulpínčania (Foto Martin Pucovský)
 
Veľké upratovanie obce sa začalo v Hložanoch 28. marca, kde združenie poľnohospodárov usporiadalo akciu rovnania ciest v chotároch. V zriaďovaní osady sa pokračovalo v sobotu, kedy sa do akcie zapojili aj ostatné spolky. V sobotu sa upratovalo aj v Báčskom Petrovci, kde sa do akcie tiež zapojila väčšina spolkov a združení. V Maglići a Kulpíne sa akcia konala dnes.
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
 
V upratovaní Kulpína sa zúčastnili predstavitelia Miestneho spoločenstva, Terra, Združenie žien, šachisti, poľovníci, poľnohospodári, KUS Zvolen, volejbalisti...
 
Katarína Pucovská
Foto Martin Pucovský

Komentárov  

+2 #1 Ekosovka 2014-03-30 15:21
Výborne, že je koordinátorka KZM z Hložian tak napísala projekt. Hložanci si takto dedinu upravujú už dlho, dlho čo vidno i v dedine.....a super keď sa prizreli aj ďalší v Báčskopetrovskej obci.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články