Potykať si s pivom

Dni otvoreného pivovaru. Zdarma hedonistický výlet s priateľmi s degustáciou piva a bezplatná autobusová preprava. Riešiť dilemu, prečo sa nám zdá byť určitý druh piva lepším od iného. To ponúka Spoločnosť Carlsberg, ktorá sa rozhodla otvoriť brány pre milovníkov ich piva. Úplne zdarma, každý jeden z nás môže vraj nazrieť do tajomstiev pivovarského remesla. Organizované návštevy pivovaru sa začali v marci a potrvajú 7 mesiacov, do septembra. Programom návštev je zahrnutá obchôdzka pivovaru „Carslberg Srbija" v Čeláreve, jedinečného múzea piva ako aj kaštieľa Dunđerských v Čeláreve. Ak máte záujem vydať sa na takéto dobrodružstvo, bližšie informácie nájdete na www.pivskatura.rs.

 

 

Marcová návšteva z Báčskej Palanky (Foto Galeria www.pivskatura.rs)


Marcová návšteva z Báčskej Palanky (Foto Galeria www.pivskatura.rs)

 

Projekt „Dni otvoreného pivovaru" predstavuje jedinečnú príležitosť pre všetkých obyvateľov Vojvodiny navštíviť jednu z najznámejších tovární piva v Srbsku, oboznámiť sa s výrobnou technológiou rôznych druhov piva a zažiť nezabudnuteľnú skúsenosť obchôdzkou tejto továrne a kaštieľu rodiny Dunđerskej, ktorá v roku 1892 založila čelárevský pivovar.

 

LAV DUNĐERSKI - pivo sa prezimenom!

 

LAV DUNĐERSKI - pivo sa prezimenom!

 

LAV brand v ústrety sviatkom predstavil nové pivo inšpirované originálnou receptúrou zakladateľa Pivovaru Čelárevo Lazara Dunđerského, otca majiteľa kulpínskeho kaštieľa Đoku Dunđerského.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články