Bibiana

Vo štvrtok 8. mája 2014 o 16,00 hodine v hale Základnej školy Jána Čajaka v Báčskom Petrovci bola vernisáž výstavy ilustrácií pre detské knihy slovenských výtvarníkov, ktorí boli odmenení na Bienále ilustrácií Bratislava 1967-2013. Pri tejto príležitosti školu navštívila delegácia Bibiany, Medzinárodného domu umenia pre deti z Bratislavy na čele s pánom riaditeľom Ing. Petrom Tvrdoňom. Vzácni hostia do žiackej knižnice priniesli niekoľko desiatok kníh od slovenských vydavateľstiev.

 

Bibiana

 

Bibiana

 

Bibiana

 

Výstava sa uskutočnila pod záštitou pána Miroslava Lajčáka, podpredsedu Vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Na organizácii výstavy sa podieľali: Bibiana Medzinárodný dom umenia pre deti z Bratislavy, Matica slovenská v Srbsku a Galéria Babka z Kovačice za čo im patrí úprimná vďaka. Naši žiaci a pedagógovia mali nekaždodenný zážitok zoznámiť sa s ocenenými ilustráciami detských kníh súčasných výtvarníkov zo Slovenskej republiky.

 

Bibiana

 

Bibiana

 

Výstavu ilustrácií pre detské knihy slovenských výtvarníkov, ktorí boli odmenení na Bienále ilustrácií Bratislava 1967-2013 zajtra prezentujú v Kovačici v Galérii Babka:

 

Zuzana Maglovská

 

Foto: Anna Speváková a
Pavel Maglovský

 

Komentárov  

0 #2 RE: Bibianaksnyp 2014-05-09 23:58
krsniatkovi sa krsny apo ospravedlnuju a do buducna mu odporucaju aby zverejnuval lem to co sa podoba fotky z jeho aparatu
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 RE: Bibianaksnyp 2014-05-09 23:08
v disku zme robili tvoj apo a krsny apo tak pred nami nemisis skovavat persony my vidime aj do stuni
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články