15. EXIT

Pätnásty ročník najlepšieho európskeho festivalu - a s novou koncepciou, je pomenovaný EXIT dobrodružstvo, ktoré sa dnes začalo na Petrovaradínskej pevnosti a potrvá do nedele 13. júla 2014. Potom, po jednodňovej prestávke bude nasledovať druhá jeho časť, čiže v speve a tanci sa bude pokračovať na čiernohorskej pláži Jaz v Budve na Sea Dance Festivale. Z Nového Sadu sa festival presťahuje na jednu z najkrajších pláží na Jadrane Jaz, kde v rovnakom rytme bude pokračovať v dňoch 15.-17. júla. Za dnešný spektakulárny otvárací ceremoniál zodpovedá známa dizajnérka Es Davlin, ktorá kreovala zatvárací ceremoniál Olympijských hier v Londýne roku 2012 a v hlavnej úlohe bol chýrečný Pet Shop Boys. Exkluzívami tohtoročného Exitu sú aj: v piatok Gloria Gaynor, sobota Damon Albarn a nedeľa Suede.


Dve hodiny pred začiatkom festivalu urýchlene dokončovali javiská  (Foto: Exitfest)


Dve hodiny pred začiatkom festivalu urýchlene dokončovali javiská (Foto: Exitfest)


Exkluzívami  tohtoročného Exitu: piatok Gloria Gaynor, sobota Damon Albarn a nedeľa Suede


Exkluzívami tohtoročného Exitu: piatok Gloria Gaynor, sobota Damon Albarn a nedeľa Suede


Pred dnešným oficiálnym otvorením, v Novom Sade na námestí od utorka sa konalo „Exit zahrievanie". Na Námestí slobody vystúpil Bajaga a inštruktori a v hudobnom rytme sa pokračovalo v stredu, kedy v rámci tretieho regionálneho Veľtrhu mládežníckej turistiky Youth Fair Advanture, vystúpili skupiny z Jamajky, Veľkej Británie a Srbska.


Na javisku na centrálnom novosadskom námestí sa počas predchádzajúcich dvoch dní vystriedali početné domáce a zahraničné skupiny


Na javisku na centrálnom novosadskom námestí sa počas predchádzajúcich dvoch dní vystriedali početné domáce a zahraničné skupiny


Vedľa stage v centre Nového Sadu bol stánok, kde sa predávali vstupenky pre Exit festival


Vedľa stage v centre Nového Sadu bol stánok, kde sa predávali vstupenky pre Exit festival


Na námestí prebiehal aj Veľtrh mládežníckej turistiky Youth Fair Advanture


Na námestí prebiehal aj Veľtrh mládežníckej turistiky Youth Fair Advanture

 

Exit nálada sa však začala ešte v pondelok a to v Exit Village - exitovom kempe, ktorý otvorili 7. júla. Jeho kapacita je 5 tisíc miest a dnes popoludní už bol takmer plný. Umiestnený je na vlaňajšej lokalite, medzi Spensom a štadiónom Karađorđe. Kemp bude otvorený do pondelka 14. júla a najpočetnejší jeho hostia sú z Bulharska, Rumunska a Chorvátska ale aj Veľkej Británie a Holandska.


Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články