Letná škola žurnalistiky

Na kurze Letnej školy žurnalistiky 2014 sa zišlo v Bratislave 15 redaktorov a spolupracovníkov redakcií zo slovenských médií pôsobiacich v šiestich štátoch Európy: v Českej republike, Čiernej Hore, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a Srbsku. V tohtoročnom projekte Letnej školy žurnalistiky sú zastúpení žurnalisti zo všetkých druhov médií – tlačených (krajanské týždenníky, mesačníky a kultúrno-literárne časopisy), elektronických (rádiá a televízie), ako aj internetových (portály a webové stránky). Letnú školu žurnalistiky 2014 organizuje Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) s Katedrou žurnalistiky Filozofickej fakulty UK v Bratislave.

 

Foto: Ľudo Pomichal

 

Foto: Ľudo Pomichal

 

Slávnostným otvorením na pôde Filozofickej fakulty UK v Bratislave začal písať v pondelok 18. augusta svoj inšpiratívny príbeh 8. ročník Letnej školy žurnalistiky, zaradený v tomto roku ku kľúčovým podujatiam organizovaných Úradom pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Týždňový kurz teoretických prednášok, odborných seminárov a praktickej tvorby s konkrétnymi zadaniami a mediálnymi výstupmi je zameraný na zvýšenie kvality žurnalistickej práce v médiách našich krajanov, ako aj prezentáciu trendov modernej žurnalistiky v súčasných slovenských médiách. Letná škola žurnalistiky 2014, nadväzuje po štvorročnej odmlke na predchádzajúcich sedem úspešných ročníkov (prerušenie bolo spôsobené menej priaznivými ekonomickými a finančnými podmienkami) a prebieha v dňoch 17.-24. augusta.

 

Viac TU:

http://www.uszz.sk/sk/stranka/3239/letna-skola-zurnalistiky-15-frekventantov-z-krajanskych-medii-6-krajin-v-objati-tvorivosti-komunikacie-a-inspirativneho-poznavania-bratislavy

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články