Začalo sa... rozbieha sa...

Republiková volebná komisia dnes schválila štvrtú listinu pre voľby členov Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny. Ide o listinu Slováci vpred! nositeľa Pavla Surového z Kysáča. Slovenská strana vedená Jánom Paulom z Padiny, ktorá tiež plánuje účinkovať vo voľbách, napísala v týchto dňoch predsedovi Vlády Srbska otvorený list, v ktorom poukazuje na nedopatrenia a nerovnoprávne postavenie v predvolebnom boji. Slováci a spolužitie v čele s Michalom Spevákom z Báčskeho Petrovca ako nepolitické, mimovládne a neziskové združenie sa nateraz verejne nevyjadrilo o účasti vo voľbách, avšak svoju aktivitu zintenzívňuje. Najnovšie dostali úradné potvrdenie od Poverenca pre informácie verejného významu o Riešení, ktorým sa našej Národnostnej rade nakladá v trojdňovej lehote zaslať Združeniu Slováci a spolužitie požadované podrobné informácie o tom koľko finančných prostriedkov bolo vyplatených na projekty Jánovi Makanovi, Centru Slovenská kultúrna koordinácia a Hlasu ľudu, koľko strovili na projekt výstavby Múzea Vojvodinských Slovákov, na rekonštrukciu Pamätného domu Martina Jonáša...

 

Listina číslo 4 Slováci vpred! – Pavel Surový

 

Listina číslo 4 Slováci vpred! – Pavel Surový

 

„Všetky naše rozhodnutia budú verejné. Budeme sa riadiť princípmi demokratickosti a transparentnosti. Členovia národnostnej rady musia byť aktívnejší a energickejší a práve iniciátori zmien a nových myšlienok. Naším cieľom je SPÁJAŤ SLOVÁKOV." Sľubujú to Slováci vpred! v čele s mladým ekonómom a dizajnérom Pavlom Surovým.

 

Zoznam kandidátov si možno pozrieť TU:

http://www.rik.parlament.gov.rs/cirilica/propisi_frames.htm

 

„Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny, ktorá má zákonný záväzok zverejňovať zmluvy, svoje rozhodnutia, zápisnice a informovať slovenskú verejnosť o každom svojom kroku a najmä o hospodárení a míňaní peňazí daňových poplatníkov (všetkých nás) to nerobí." Uvádza okrem iného v mene Združenia Slováci a spolužitie jeho predseda Michal Spevák.

 

Otvorený list Jána Paulu premiérovi Aleksandrovi Vučićovi TU.

 

Katarína Pucovská

Komentárov  

+2 #15 117.573 евраДневник 2014-09-25 10:46
Одмотава се клупко афере око нестанка 6.000 бутељки вина винарије „Звонко Богдан“ с Палића за које је, Покрајинска влада Бојана Пајтића, како се сумња, платила 117.573 евра. Бутељке вина су, према њиховом сведочењу, испоручене Месној заједници Гложан, Општини Бачки Петровац, Културно-информативн ом центру Кисач, Заводу за културу Војводине...

dnevnik.rs/.../...
Nahlásiť administrátorovi
+8 #14 Čo skrýva NRSNM?Slováci a Spolužitie 2014-09-21 17:25
Vážení Slováci vo Vojvodine,
poverenec pod číslom 07-00-02672/2014-03 rozhodol,
že Národnostná rada Slovenskej národnostnej menšiny a jej zodpovední ľudia znovu porušili zákon a nedostavili finančné údaje podľa zákona! Pozrite si rozhodnutie tu:
www.facebook.com/.../

Toto riešenie je dôkazom netransparentnosti a obštrukcie NRSNM na zákonné informácie, na ktoré má právo každý občan tohto štátu!

Otázky na ktoré sme nedostali odpovede:
1. Koľko Ana Tomanova Makanova a Vladimír Valentík mali polodiet, cestovných trov a honorárov?
2. Ktoré 27 združení podporili Anu Tomanovú-Makanovú vo voľbách a koľko im ona za to dala finančných prostriedkov v rokoch 2003-2014?
3. Koľko NRSNM dala cirkveným zborom v Petrovci, Pazove, Kulpine, Šide, Hložanách, Kovačici....?
4. Na oslavy 10. výročia NRSNM sa minulo 1 827 311 dinárov čo sa oslavovalo s týchto peňazí? Na čo presne minuli?

Pravda konečne víťazí!

S pozdravom a veľkou úctou

Michal Spevák,
predseda združenia Slováci a spolužitie
Citovať | Nahlásiť administrátorovi
Nahlásiť administrátorovi
+17 #13 Dajme za ATM jednu veľkú bodkuJarmila 2014-09-18 00:40
Dajme za ATM jednu veľkú bodku.
Jej výsledky ATM Demokratická strana 11 rokov vládnutia:

1. KRACH Ana Tomanova Makanova vyhodila 45 000 eur na Muzej Vojvodjinskych Slovakov a projekt prepadol a zodpovednosť žiadna! Prepadlo 200 000eur sa (ne)-vratilo?
2. To že každému komu dala NAŠE ŠTÁTNE PENIAZE a povedala že musi hlasovať za Demokratickú stranu!? To je trgovina uticajem a to je KORUPCIJA!
3. Že Muzej Martina Jonaša bol prefinancovaní dupla raz ako čo boli planovali? Kto zobral peniaze? A ako vedia planovat
4. To že Vladimir Valentik, Pavel Čanji, Svetlana Zolnjanová a ostaní jej kamarati mali najviac honorarov od rady! Oni si s DS privlastnili radu a spravili sukromnú firmu!
5. Koktejl oslava ATM 15000 eur zamyslite sa poriadne!?
6. Rozrtieštila Slovákov, skrývala realne problemy slovákov.
7. Dosadila všade svojich DS stranikov priklad Sama Žjaka za riaditeľa Hlas Ľudu ktorí "dal svoj zadok do arende DS-u" a kril jej zadok dlhe roky a sprevadzal cenzuru. Meno ATM sa v negativnom kontekste nesmelo vyskitnut.
8. Nesmie a nedáva finančné spravy komu davala peniaze boji sa verejnej kontroly lebo by sa zistilo ze stale tí istí sa pri hrnci.

Dajme za ATM jednu veľkú bodku.
Nahlásiť administrátorovi
-10 #12 RE: Začalo sa... rozbieha sa...Dovidenia.. 2014-09-16 21:16
Títo čo komentujú po srbsky sú 100 percentne zapísaní do osobitného voličskeho zoznamu ako Slováci...:)Keď dostanú voľby mohli by sa prejaviť najma v oblasti úradného použitia slovenského jazyka a písma....:/
Nahlásiť administrátorovi
+17 #11 tri liste kontroliše DSSVM 2014-09-16 20:15
Ištvan Pastor, predsednik SVM, navodi da od ukupno pet mađarskih lista tri kontroliše DS preko svojih članova ili „što dokazuje da ova stranka želi da u budućem Mađarskom nacionalnom savetu ima čak dominantan uticaj.
Nahlásiť administrátorovi
+21 #10 Ach ach ach matičiarihložačanka 2014-09-16 12:05
Ach ten nešťastný Červenák panebože veď na minulých voľbách išiel s Anov Tomanovov-Makanovov a branil ju všade kde stihov, potom s Laljićom, potom s DS a teraz s Maticou slovenskou.

Čapelja minule s DS. Puštal všade video o Makanovej chodil po Dobanovciach so zástavou DS, po celom fejse ju ostošesť chvalil. Teraz z DS do NDS a nakoniec do Matice.

Či títo ľudia vôbec majú chrbtovú kosť? a matica si ich všetkých udomila ako svoje najlešie kádre.

A už vobec nechapem čo naši farári hľadajú spolu s nimi na listine?

MATICA SLOVENSKA V SRBSKU - ZA SLOVENSKOST Katarina Melegova-Melichova

1. Катарина Мелегова-Мелихова, 1954, новинар, Бачки Петровац
2. Јан Славик, 1956, организатор културних активности, Кисач
3. Игор Фелди, 1978, свештеник СЕАВЦ, Нови Сад
4. Јармила Бохуш, 1975, економиста, Гложан
5. Павел Марчок, 1968, професор информатике, Бачки Петровац
6. Јурај Червенак, 1951, дипл. инжењер. електротехнике, Гложан
Nahlásiť administrátorovi
+21 #9 Matičná listina sklamanímpozorovatelka 2014-09-16 12:01
Matičná listina je pre mňa veľké rozčarovanie, lebo som naozaj verila, že bude alternatíva tímto doterajším. Meno Bohušovej a Marčoka sú dvôvody, prečo som nebola podporiť matičnú listinu a prečo veľmi rozmýšľam za koho hlasovať. Neviem rozumieť, načo je tam Bohušová a kto komu prišiel a sa ponukol, či Katka Jarke, či Jarka Katke. A meno Marčoka naozaj dvíha žalúdok k nepríjemným pocitom. Čo Kata sledovala tým, neviem. Národnostná rada ako inštitúcia je potrebná, len ju spochybnia ľudia (nie všetci), ktorí sa tam nájdu.
Nahlásiť administrátorovi
-6 #8 RE: Začalo sa... rozbieha sa...Pavlini 2014-09-16 11:52
KATASTROFA listina, rad radom treba menuvať každiho eniho čo je na tejto listine. Kedy ony boli medzi ľuďma? Okrem seba nigda ani nevideli nikoho druhiho
Nahlásiť administrátorovi
+20 #7 Poverenec konečne rozhodol!Slovaci a spolužitie 2014-09-16 10:43
Vážení Slováci vo Vojvodine,
poverenec pod číslom 07-00-01457/2014-03 rozhodol,
že Národnostná rada Slovenskej národnostnej menšiny a jej zodpovední ľudia od 24.03.2014 úmyselne nedoručili a vymýšľali si dôvody ako nedoručiť zákonné informácie nášmu združeniu a na ktoré má právo každí Slovák právo. S touto nepravdou a porušovaním zákona sme doteraz bojovali. Štátny orgán konečne rozhodol v prospech nás!
Prečitajte si rozhodnutie tu www.facebook.com/.../

Každý občan či člen alebo nečlen rady má právo požiadať o údaje a overiť ako nakladá rada s peniazmi z rozpočtu Srbska!
Akí ľudia pracujú v NRSNM keď nepoznajú zákony a robia proti zákonne!?

Tento dokument je priamym dôkazom NETRANSPARENTNOSTI SLOVENSKEJ NÁRODNOSTNEJ RADY (pozrite a prečítajte si celú prílohu)!

Komu VYHOVUJE aby sa verejnosť nedozvedela ako sa míňajú prostriedky všetkých nás?

Otázky na ktoré NRSNM nechce doručiť údaje:
1. Koľko mal Jan Makan vyplatených finančných prostriedkov v rokoch 2003-2014?
2. Koľko dostalo združenie Centrum Slovenská koordinácia (predseda Pavel Čani) finančných prostriedkov od NRSNM v rokoch 2003-2014?
3. Koľko mal slovenský týždenník Hlas Ľudu finančných prostriedkov od NRSNM v rokoch 2003-2014?
4. Koľko sa použilo prostriedkov na rekonštrukciu domu Martina Jonáša kde Slovenská republika dala 278 000 eur? Kto všetko mal podpísane zmluvy, číslo zmluvy a výšku prostriedkov na čo sa použili?

V riešení sa uvádzajú všetky nezákonné dôvody, ktoré NRSNM písala poverencovi aby sa združeniu Slováci a spolužitie nedali údaje o finančných transakciách.

Pravda konečne víťazí!

S pozdravom a veľkou úctou

Michal Spevák,
predseda združenia Slováci a spolužitie
Nahlásiť administrátorovi
-15 #6 RE: Začalo sa... rozbieha sa...Zuzana 2014-09-16 09:12
To, že sú väčšina ľudí buď členovia alebo sympetuzéra SNS považujete ako prednosť. Čo vám vrany rozum popili? Za týchto budete hlasovať? Za srbskú nacionalsitickú stranu? Veď Národnostná rada v rukách týchto ľudí bude Vučićovým inštrumentom na potupu slovenskosti. Predali sa. Komu z týchto ľudí úprimne záleží na zachovávaní slovenskej národnej identity?
Nahlásiť administrátorovi
#5 RE: Začalo sa... rozbieha sa...Guest 2014-09-13 21:40
This comment has been deleted by Administrator
-18 #4 RE: Začalo sa... rozbieha sa...ta mante 2014-09-13 20:26
jok.. mani mi ga mito...
osim par ljudu i na listi br. 4 vecina je pod uticajem sadasnje vladajuce stranke SNS a neki su propali u propalim strankama...
Nahlásiť administrátorovi
+20 #3 prebud sa Katarinamato 2014-09-13 13:08
Listina číslo 4 má ľudí bez škvŕn, aspoň tých straníckych. Niet na nej ľudí z Demokratickej strany a to je najdôležitejšie. Anciáša vám, však koketovať s DS dnes v rovnako ako v roku 1945 ísť k četníkom. V Kulpíne dobrý kus práce vykoná folklorista...
Nahlásiť administrátorovi
-20 #2 RE: Začalo sa... rozbieha sa...ta mante 2014-09-13 12:55
... i ovde sve moj do mojega...pazi... benka...pa zar je on nekad nesto bez para radio...i sad ce on nekog da stiti i za nekog da se zalaze...
Nahlásiť administrátorovi
+30 #1 možná alternatívapozorovateľ 2014-09-13 10:13
Ešte jedna listina. Dokonca aj možná alternatíva pre tých voličov, ktorí nechcú viac vidieť kompromitovanúb"star ú gardu", ktorí nebudú hlasovať za matičnú listinu a tým pádom pre vysokoumiestnenú Bohušovú a Marčoka. Musím priznať, že som trochu viac očakávala od listiny Surového, ale dajú sa tu nájsť kvalitné a hlavne nateraz nie spolitizované a skompromintované mená. V každom prípade by som rada počula od KMM dôvody pre Bohušovú a Marčoka, aj čo je jasné, že ide najviac o peniaze. A ešte nedajbože, aby Marčok bol predseda NRSNM! Dosť je čo má ašpirácie byť riaditeľ GJK, ale hádam sa ani to nestane.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články