45. Divadelný vavrín

Naša vrcholná Prehliadka slovenskej ochotníckej divadelnej tvorby v Srbsku 45. Divadelný vavrín sa začína dnes v Kovačici. Prebiehať bude v Dome kultúry 3. októbra a potrvá do 2. novembra 2014. Ňou si Kovačičania pripomenú aj 100 rokov divadelníctva. Po slávnostnom otvorení, domáci divadelný súbor uvedie predstavenie Starý frfloš autora Carla Goldoniho v réžii Jána Makana. Pazovskí divadelníci zajtra vystúpia v Kovačici a dnes sa najprv predstavia domácemu obecenstvu. V staropazovskej divadelnej sieni premiérovo predvedú novú inscenáciu Živý bič Mila Urbana v réžii a dramatizácii Aničky Balážovej.

 

Živý bič (Foto: SKUS Stará Pazova)

 

Živý bič (Foto: SKUS Stará Pazova)

 

V prvý deň prehliadky slovenskej ochotníckej divadelnej tvorby v Kovačici, dnes po otvorení na programe je predstavenie VHV scény kovačických divadelníkov, ktoré pôsobí pod strechou Domu kultúry 3. Októbra v Kovačici Starý frfloš v réžii Jána Makana.

 

Starý frfloš (Foto: rtvok.com)

 

Starý frfloš (Foto: rtvok.com)

 

V Starom frflošovi hrá 9 hercov: Anna Širková, Pavel Brezník, Anička Príbeľová, Miloslav Jonáš, Ján Žolnaj, Viktória Šifeľová, Viera Sladečeková, Jaroslav Hriešik a Igor Košút.

Po dnešnej premiére v Starej Pazove, ochotníci SKUS Stará Pazova zajtra predvedú Živý bič v Kovačici. V predstavení hrajú Anna Kanášová, Zdenko Kožík, Igor Piskla, Miroslav Kožík, Janko Šarkézy, Maja Domoniová, Jaroslava Klinková, Milan Mutić, Miroslav Ruman, Vladimír Slamaj, Damir Pilipović a Marek Kožík.

Okrem Staropazovčanov, v druhý deň Divadelného vavrína na doskách kovačického divadla sa predstavia Padinčania, členovia divadelného krúžku s predstavením Čakanie na Godota Samuela Becketta v réžii Martina Labáta a hereckom stvárnení Kataríny a Aničky Kadancových, Želislava Kukučku a Daniela Cicku. Čakanie na Godota je absurdná dráma, v ktorej hlavné postavy čakajú na Godota, ktorý opakovane neprichádza.

 

 Na 45. Divadelnom  vavríne bude predvedených 12 divadelných predstavení a jedno mimo konkurencie

 

Na 45. Divadelnom vavríne bude predvedených 12 divadelných predstavení a jedno mimo konkurencie

 

V Nedeľu v Kovačici vystúpia Pivničania a Novosadčania a po víkende a jednodňovej prestávke, Divadelný vavrín bude pokračovať na utorok, kedy sa predstavia Kysáčania, v stredu vystúpia Padinčania a vo štvrtok znovu Kovačičania.

 

45. Divadelný vavrín

 

Piatok je vyhradený pre kulpínskych a vojlovických divadelných ochotníkov a sobota pre aradáčskych a petrovských divadelníkov. V nedeľu 2. novembra, po udelení odmien, na záver Divadelného vavrína, mimo konkurencie herci Slovenského vojvodinského divadla predvedú Nušićovu Podozrivú osobu.

Prehliadku organizujú Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny, Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov, Obec Kovačica a Dom kultúry 3. októbra z Kovačice

 

Katarína Pucovská

Komentárov  

+2 #1 RE: 45. Divadelný vavrínnovinarka 2014-11-04 20:37
VYSLEDKY
Divadelný vavrín a 1. miesto získalo Divadlo VHV, scéna v Kovačici pri Dome kultúry 3. októbra s predstavením autora Carla Goldoniho Starý frfloš v réžii Jána Makana,
2 miesto SKUS h. Janka Čmelíka – Slovenské divadlo VHV zo Starej Pazovy, ktoré sa predstavilo inscenáciou autora Mila Urbana Živý bič v réžii Aničky Balážovej,
3. miesto herci Domu kultúry Michala Babinku z Padiny, ktorí zahrali predstavenie Samuela Becketta Čakanie na Godota v réžii Martina Labáta,
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články