IN MEMORIAM Anna Hlaváčová

Po dlhej a ťažkej chorobe dnes zomrela profesorka vo výslužbe Anna Hlaváčová, rodená Krajčiová z Báčskeho Petrovca. Celý svoj 35-ročný pracovný vek strávila na petrovskom gymnáziu, kde prednášala prevažne filozofiu a logiku.

Anna Hlaváčová sa narodila 24. júla 1948 v Báčskom Petrovci, kde skončila základnú školu a gymnázium. Na Filozofickej fakulte v Belehrade získala diplom v roku 1973 ako profesorka filozofie a logiky. Na Gymnáziu Jána Kollára pracovala už od roku 1972 najprv ako absolventka, a po ukončení štúdia ako odborná profesorka až do roku 2007, keď odišla do výslužby. Celý pracovný vek, s plným pracovným úväzkom prednášala okrem filozofie a logiky aj psychológiu, neskoršie predmety: spoločenské zriadenie SFRJ, marxizmus, sociológiu, sociológiu kultúry, ústavu a práva občanov. Prekladala tiež učebnice z filozofie a logiky. Žiaci, ktorých pripravovala na súťaž z marxizmu, dosiahli pozoruhodné výsledky a vysoko sa umiestnili v rebríčku súťaže.

Aj napriek vážnym zdravotným utrpeniam zostala duchom vitálna.

Anna Hlaváčová bude pochovaná zajtra 6. marca 2015 o 14,00 h na petrovskom cintoríne.

Česť jej pamiatke!

 

Komentárov  

+5 #2 RE: IN MEMORIAM Anna HlaváčováMPS 2015-03-05 19:47
:-( Tiež mi bola profesorkou. Vždy usmiata, dobre naladená, žartovala,... A neúnavne sa snažila, aby nám uľahčila sledovanie týchto nie vždy "ľahkých" vyučovacích predmetov. Nezabudnem...
Nahlásiť administrátorovi
+5 #1 RE: IN MEMORIAM Anna HlaváčováJCG 2015-03-05 17:51
:sad:
Mala som tú česť, že mi bola profesorkou. Prednášala logiku, sociológiu filozofiu. Výnimočná profesorka. Budem si spomínať na ňu dlho,dlho.
Česť jej pamiatke!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články