IX. Veľká noc v Kulpíne 2015 / Ускрс у Кулпину 2015

Združenie vinohradníkov a vinárov z Kulpína srdečne pozýva na podujatie Veľká noc v Kulpíne 2015. Tradičná degustácia vína a slovenských klobás sa usporiada v obvyklom termíne vo Veľkonočnú nedeľu, ktorú v tomto roku budeme oslavovať 5. apríla. Týždeň predtým, v nedeľu 29. marca záujemcovia, ktorí chcú priniesť svoje vína a hrubé klobásy na oceňovanie, budú to môcť urobiť v čase od 10,00 - 19,00 h. Treba priniesť jednu hrubú klobásu a 3 l vína. Pre klobásy poplatok sa neplatí a pre víno kotizácia je 500 din za jednu vzorku. Vzorky vín a klobás sa budú prijímať v loveckom dome v Kulpíne. Odborné komisie, v ktorých budú vrcholní enológovia a technológovia ako aj znalci slovenských klobás, budú pracovať a hodnotiť doručené vzorky na Zelený štvrtok 2. apríla. Verejná degustácia bude 5. apríla o 17,00 h v loveckom dome a nie v Dunđerskom kaštieli, ako to bývalo doteraz.

 

Organizačný výbor zasadal v pondelok

 

Organizačný výbor zasadal v pondelok

 

Podľa názoru predsedu kulpínskych vinárov Michala Dovičina, v tomto roku očakávajú menej vín a viac klobás. Vlaňajší rok totiž vinohradníkom nežičil a vína sú slabšej kvality a je ich aj menej. Z druhej strany, záujem o oceňovanie klobás stúpa, takže očakávajú vzorky aj z odľahlejších slovenských dedín.

 

IX. Veľká noc v Kulpíne 2015 / Ускрс у Кулпину 2015

 

Podujatie Veľká noc v Kulpíne sa prvýkrát usporiadalo 8. apríla vo Veľkonočnú nedeľu roku 2007. Rýchlo prerástlo lokálne rámce a dnes už má medzinárodný ráz a dobré meno medzi vinármi ale aj výrobcami chýrečných dolnozemských slovenských klobás.

Záverečný program s vyhlásením výsledkov a koštovkou sa usporiada vo Veľkonočnú nedeľu so začiatkom o 17. hodine.

V súťažnej časti podujatia sa pravidelne zúčastňujú výrobcovia vín zo Srbska, Slovenskej republiky, Českej republiky, Chorvátska, Maďarska...

 

IX. Veľká noc v Kulpíne 2015 / Ускрс у Кулпину 2015

 

O doterajších podujatiach TU:
http://www.kulpin.net/velka-noc-v-kulpine

 

Uskrs u Kulpinu 2015

 

Povodom Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru, koji ćemo ove godine slaviti 5. aprila Udruženje vinara i vinogradara iz Kulpina organizuje manifestaciju "Uskrs u Kulpinu", odnosno ocenjivanje vina i kulene i njihovu degustaciju. Manifestacija ima medjunarodni karakter i redovno na njoj učestvuju vinari iz Slovačke, Češke, Hrvatske i Madjarske. Domaće kulene na ocenjivanje donose proizvođači iz ovdašnjih slovačkih sredina. Posle svečane dodele priznanja i diploma sledi degustacija vina i kulena.

Uzorci vina i kulena za ocenjivanje primaće se 29. marta u Lovačkom domu u Kulpinu, gde će se održati i centralna manifestacija.

O dosadašnjim manifestacijama šire TU:
http://www.kulpin.net/velka-noc-v-kulpine

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

#5 RE: IX. Veľká noc v Kulpíne 2015 / Ускрс у Кулпину 2015Guest 2015-04-07 18:57
This comment has been deleted by Administrator
-3 #4 RE: IX. Veľká noc v Kulpíne 2015 / Ускрс у Кулпину 2015Viki 2015-04-03 22:20
Žart to určite nie je. Ibaže to nechceli dat do verejnosti. Strašne je to, každopadne... Pridaleko zašli niektore veci. Asi je toto začiatok niečieho velkeho padu! TMA... TMA.
Nahlásiť administrátorovi
-2 #3 Nie je to zartAndreja 2015-04-03 17:07
Nie je to zart, policia vcera cely den bola pred domom. Mozete zavolat do Novosadskej policii a preverit si ak neverite. Videla som rozbiti oblok do ulici.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #2 hi-hi hizuzana 2015-04-03 15:03
Ani jedny noviny o tom nepišu to je akurat žart. Ale sluši sa o takom žartovat?
Nahlásiť administrátorovi
#1 RE: IX. Veľká noc v Kulpíne 2015 / Ускрс у Кулпину 2015Guest 2015-04-02 14:51
This comment has been deleted by Administrator

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články