www.kulpin.net - 7 rokov

Snažíme sa informovať objektívne a nezaujato. Uznáte, že to v tejto dobe nie je ani trochu ľahko, možno je aj nemožné a možno to ani nerobíme dobre. Sme ľudia, podliehame citom. Pripúšťam teda, že aj v tomto texte je nemalá dávka subjektívneho. Ale, poďme k veci. Spolu so synom Martinom, ktorý má teraz 23 rokov, tento portál každodenne aktualizujem už 7 rokov. Robíme to z presvedčenia a zdarma.

Keď sme web spustili, Martin mal iba 16 a pol rokov. Sám urobil jeho dizajn a dodnes má na starosti technickú stránku a každodennú údržbu portálu. Najnovšie, urobil aj nový dizajn, ktorým sa snažíme kráčať s dobou a skvalitniť vizuálnu stránku a fotografie. Urobili sme aj prvé pokusy vo video ponuke našich obsahov. To si možno pozrieť TU: https://www.youtube.com/user/kulpinnet. Môžeme to robiť aj vďaka Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ), ktorý nám vlani schválil projekt kúpy fotoaparátu. Aj tohto roku sme od nich zo Slovenska na technické vybavenie získali 1000 € a to je jediná finančná podpora, ktorú dostávame.

Z dňa na deň, každý deň a vždy inak, ja urobím novinársku časť roboty a syn technickú. Tak nám ubehlo 7 rokov. Na portál sme úhrne vložili asi 3.500 textov, teda každý rok sme mohli vydať napríklad 500-stranovú knihu o živote dolnozemských Slovákov. Knihy sme však nevydali, ale všetky zverejnené texty sú archivované (http://www.kulpin.net/archiv) a veríme, že aj v bližšej a ďalšej budúcnosti poslúžia mnohým ako svedectvo doby. Samozrejme, ak portál budeme aj ďalej udržiavať a finančne vydržiavať. Nateraz sa nám to darí a či to aj dobre robíme posúďte sami. Štatistika hovorí, že denne už mávame 400-500 čitateľov, vlani nám úhrne zmonitorovali 138 097 návštev s vyše pol milióna otvorených strán a priemernou dennou návštevnosťou 378 osôb.

Vďaka patrí aj Vám všetkým, ktorí nás podporujete morálne alebo čitateľsky.

O nás viac TU: http://www.kulpin.net/o-nas

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+8 #6 RE: www.kulpin.net - 7 rokovĽBS 2015-05-02 13:44
V každom prípade treba zablahoželať! Práca je toto neľahká a často nevďačná... Pravda je veľmi končitá a preto mnohých občas zopchne. :) Avšak toto je správne miesto na vyjadrenie svojich názorov... Preto sa aj ja pripájam ku gratulantom, aby som popriala všetko najlepšie a mnoho vytrvalosti, spoľahlivých a osožných informácií!
Nahlásiť administrátorovi
+6 #5 GratuláciaViera Benková 2015-05-01 20:41
Chcem sa pridať ku gratulácii a k vášmu výročiu. Zo skúsenosti viem, že v mnohých situáciach sedem rokov je vek dieťaťa ale pri tejto webovej stránke je veru mladosti a nech takým mladým aj zostane. Len do toho!
vbenková
Nahlásiť administrátorovi
+6 #4 PozdravOndrej 2015-05-01 20:41
Chcel by som Vás srdečne pozdraviť a popriať Vám veľa sily a úspechov. Je krásne že ste si zachovali slovenský jazyk a používate ho. Ak to bude v mojich silách, raz by som Vás chcel navštíviť.
Srdečné pozdravy s Čadce. :lol:
Nahlásiť administrátorovi
+7 #3 RE: www.kulpin.net - 7 rokovSmiljana Piksiades 2015-05-01 15:50
Cestitamo dragi prijatelji.Zelimo vam jos puno godina uspesnog obavestavanja o svemu sto smatrate vrednim
Vi ne mozete ni da zamislite koliko to vredi nama koji smo u inostranstvu godinama.
HVALA,Katka I Martine.
Zahvalni Daniel I Smiljana Piksiades
Nahlásiť administrátorovi
+13 #2 Kde je vôľa tam je aj cesta!Pavel Surový 2015-05-01 13:21
Kde je vôľa tam je aj cesta. So záľubou a málo peňazí dvaja ľudia konkurujú veľkému Hlas Ľudu, ktorý hospodári z 48 miliónov dinárov (finančná správa rok 2014) a v roku 2015 plánujú minúť 52 milióna.

Kulpin.net vo veľa prípadoch predčasne a rýchlejšie informuje našu slovenskú komunitu ako portál Hlas Ľudu. Zároveň KULPIN.NET je veľa krát objektívnejší a nemá strach a problém písať o problémoch Slovákov.

Číslo 7 predstavuje: svetlo, pokoj, šťastie, prináša oddych po práci, začiatok pre nové tvorivé činy, radosť v živote i hrách - čo aj predstavuje a stelesňuje KULPIN.NET

Preto gratulujem na vytrvalosti a práci pani Pucovskej a jej synovi Martinovi.
Nahlásiť administrátorovi
+8 #1 blahoprianieJuraj Šefčík 2015-05-01 12:19
V siedmom roku života človek nastupuje do prvej triedy základnej školy, aby získaval poznanie, ale sedem rokov skúseností vo vedení informačnej webovej stránky je už, akoby zodpovedne vypracovaná doktorská dizertácia. Patrí Vám srdečné blahoprianie a úprimná vďaka, najmä zo strany nás, ktorí sme pred viacej, alebo menej rokmi opustili kolísku dolnozemských predkov, pri tom nestratili záujem o sledovanie života v rodnom kraji. Robíte to perfektne a čo by ste to robili ešte lepšie, aj tak by neboli všetci spokojní. Neprajníkov netreba počúvať, možno sú len žiarliví. Modlíme sa za Vás.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články