Nabádajú nás k primitivizmu?

To je doba – nízke pudy a honba za ziskom nahrádzajú kultivovanosť! To už nemáme v sebe ani štipku morálky? Nič už nie je tabu...? Obludný zámer vyjadruje nadvládu pudov nad duchom. Zdá sa mi, že táto spoločnosť stále viac smeruje do už úplne morálneho suterénu. Plánované zriadenie striptízového klubu v priestoroch Klubu Spolku slovenských spisovateľov (SSS) nie je nič iné, iba ďalší arogantný kopanec do slovenskej literatúry, plniac tak úlohu globalistickej dehonestácie nášho národa. Striptízový bar dráždi spodné prúdy nášho podvedomia a nabáda nás k primitivizmu. Takto a podobne pobúrene reagujú podpisovatelia výzvy na zastavenie otvorenia striptízového baru v priestore Klubu SSS.

 

Nabádajú nás k primitivizmu?

 

Foto TASR

 

Spoločnosť Arthur DS, ktorá je nájomcom priestorov Klubu slovenských spisovateľov, potvrdila, že plánuje v týchto priestoroch prevádzku nočného klubu. Spolok slovenských spisovateľov však včera 29. júla vyzval ministra kultúry Mareka Maďariča, aby zaradil Klub slovenských spisovateľov do zoznamu kultúrnych pamiatok vrátane jeho interiéru. Uvádza slovenská tlačová agentúra TASR.

Vedenie SSS vyzýva aj celkovú kultúrnu verejnosť a ľudí dobrej vôle spoločnými silami zachrániť Klub slovenských spisovateľov. Vo výzve uvádzajú, že v priestoroch Klubu slovenských spisovateľov – bez konzultácie so SSS ako 50 % spoluvlastníkom budovy na Laurinskej 2 – chce nájomca budovy Artur DS, s. r. o., otvoriť nočný striptízový klub!

Dehonestácii kultúrnych hodnôt, ktorej sme svedkami, sa dá vzdorovať len spájaním síl. Každý váš hlas je oporou pre Spolok slovenských spisovateľov v zápase o záchranu Klubu slovenských spisovateľov! Uvádzajú signatári, medzi ktorými sú poprední spisovatelia a kultúrni dejatelia zo SR ale aj niekoľkí vojvodinskí spisovatelia.

Ak chcete podporiť slovenských spisovateľov a pomôcť im v boji o zachovanie kultúrnych hodnôt môžete to urobiť TU:
http://www.spolok-slovenskych-spisovatelov.sk/organy/vyzva-sss-zachranme-klub-slovenskych-spisovatelov/

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články