Galaprogramy na SNS 2015

Tak ako vždy, aj tentoraz boli dva gala programy. Oba boli na ihriskách ZŠ Jána Čajaka. Požehnajme nášmu kraju - galakoncert našich folklórnych súborov bol v ustálenom termíne v sobotný večer a U nás tak milo zvončeky zvonia - galakoncert detských folklórnych súborov, tak ako vždy, prebiehal v nedeľný podvečer. Scenár a réžiu oboch programov podpisujú Ján Slávik a Daniela Legíňová- Sabová.

 

Foto Martin Pucovský

 

Foto Martin Pucovský

 

Oba galaprogramy sa začínali zvučkou SNS a oba mali rovnakú scénografiu (autorka Olja Torday). V programe pre dospelých sa dej odohrával na petrovských jarmokoch (priblížili nám ich herci Milina Sýkorová, Milina Častvenová, Nataša Nosálová, Anna Fehérová a Miroslav Horvát) a detským programom nás viedli tri kozliatka, vlk, mama koza Róza, kováč a straka (Daniela Speváková, Emília Gániová, Viktor Sľúka, Andrej Balca, Sandra Todorovićová , Peter Opavský a Patrícia Dominika Paulíková).

 

Foto Martin Pucovský

 

V sobotu večer na ihriskách vystúpili folklórne súbory, orchestre a speváci z Petrovca, Boľoviec, Vojlovice, Lugu, Kysáča, Erdevíka, Starej Pazovy a Hložian. Program moderovali Katarína Melichová a Ivica Grujić Litavský.

 

Foto Martin Pucovský

 

V detskom gala programe účinkovali Selenčania, Staropazovčania, Pivničania, Lužania, Kysáčania, Dobanovčania, Padinčania a Petrovčania. Svoju účasť ospravedlnili Šíďania, Vojlovičania a Kovačičania.

 

Foto Martin Pucovský

 

Množstvo kvalitných fotografií z oboch koncertov si možno pozrieť v našej Fotogalérii v priečinkoch SNS (2015) » 08. august (sobota) a SNS (2015) » 09. august (nedeľa) TU: http://www.kulpin.net/galeria a našu video produkciu sme obohatili o tri záznamy, ktoré si možno pozrieť TU:

 

 

 

 

 

Katarína Pucovská

Foto a video Martin Pucovský

 

Komentárov  

+3 #1 RE: Galaprogramy na SNS 2015Smiljana Piksiades 2015-08-10 14:14
Predivno!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články