J.E. Dagmar Repčeková

Veľvyslankyňa Slovenskej republiky v Srbskej republike Dagmar Repčeková odovzdala 9. septembra v Belehrade poverovacie listiny do rúk prezidenta Srbskej republiky Tomislava Nikolića.

Ako povedala, Srbsko môže rátať s plnou podporou Slovenskej republiky pri otváraní prvých kapitol s EÚ, ako aj s pomocou pri realizácii potrebných reforiem. Poukázala tiež na nevyužitý potenciál ekonomickej spolupráce medzi oboma krajinami, ktorý sa chce v najbližšom období pokúsiť viac zužitkovať. S prezidentom ocenili "most priateľstva", ktorý už po dlhé desaťročia vytvára medzi oboma krajinami početná slovenská menšina v Srbsku.

 

Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrade

 

Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrade

 

Odovzdanie poverovacích listín zvyčajne býva vysoko ceremoniálna udalosť (Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrad)

 

Odovzdanie poverovacích listín zvyčajne býva vysoko ceremoniálna udalosť (Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrad)

 

Jej Excelencia Dagmar Repčeková včera navštívila Nový Sad a v NRSNM sa stretla s predstaviteľmi nášho menšinového národnostného spoločenstva. Na facebookovej stránke Veľvyslanectva SR v Belehrade / Ambasada Slovačke u Beogradu (https://www.facebook.com/ZUBelehrad) o tejto návšteve píšu: „Symbol spojenia nášho je reč naša národná, heslo našej vôle života, povedal kedysi Ľudovít Štúr. A práve túto definíciu sme mali na mysli 8. septembra, keď veľvyslankyňa SR v Belehrade Dagmar Repčeková slávnostne odovzdala v priestoroch Národnostnej rady Slovenskej národnostnej menšiny v Novom Sade dar Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR – 4 000 školských učebníc pre deti základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským vo Vojvodine, ktoré majú pomôcť učiteľom pri vyučovaní predmetov v slovenskom jazyku."

 

Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrade

 

Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrade

 

Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrade

 

Foto: Veľvyslanectvo SR v Belehrade

 

Dnešnej udalosti a odovzdávaniu poverovacích listín novovymenovaných veľvyslancov v Srbsku, médiá venovali patričnú pozornosť. Tlačová agentúra Tanjug uvádza:
http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=f&&GalID=173676

Portál verejnoprávneho servisu Srbska RTS:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/2032357/Nikoli%C4%87+primio+akreditive+ambasadora.html

Ako to bolo, keď prezident SR odovzdával poverovacie listiny slovenským veľvyslancom

 

J.E. Dagmar Repčeková

 

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska po prerokovaní vlády a na návrh ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí odovzdal poverovacie listiny ôsmim vedúcim diplomatických misií Slovenskej republiky v zahraničí. O tom TU
https://www.prezident.sk/article/prezident-odovzdal-poverovacie-listiny-velvyslancom-slovenska-v-zahranici/

Ženy, ktoré sú tvárou Slovenska. Vo svete

Dagmar Repčeková vyrastala v mnohojazyčnej rodine, a to nakoniec rozhodlo, že vyštudovala zahraničný obchod a cudzie jazyky. A po mnohých pracovných skúsenostiach zakotvila práve pri diplomacii. Práca na ministerstve zahraničných vecí a pobyt v zahraničí sú podľa nej dve strany jednej mince, obe vyjadrujú tú istú hodnotu. „Keď ste doma, pôsobíte v dobre zohratom kolektíve, kde každý vie, kde je jeho miesto a aké sú jeho úlohy. V zahraničí je zase možné ťažiť – áno, z dobrého mena Slovenska. Navyše tu má človek možnosť tento vzťah ďalej formovať a zanechať ,svoju stopu'."
http://style.hnonline.sk/moderna-zena-137/zeny-ktore-su-tvarou-slovenska-vo-svete-497014

Dagmar Repčeková, diplomatka a odborníčka na zahraničný obchod: "Aj Slovensko má svoje významné mená"

Generálna riaditeľka Sekcie hospodárskej spolupráce MZVaEZ, tajomníčka Rady vlády na podporu exportu a investícií. Vyštudovala vysokú školu ekonomickú. Pôsobila v oblasti zahraničného obchodu na Ministerstve hospodárstva a tejto problematike sa venuje aj teraz. V rokoch 2007-2010 pôsobila ako veľvyslankyňa SR v Rumunsku a Moldavsku.
http://brandingslovenska.com/dagmar-repcekova-diplomatka-a-odbornicka-na-zahranicny-obchod-aj-slovensko-ma-svoje-vyznamne-mena/

 

KP

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články