Pečenie koláčov v Riečke

Druhú novembrovú sobotu sa u nás konal už 11. ročník regionálnej súťaže v pečení kysnutých koláčov. Pozvanie prijali susedné obce Tajov, Králiky, Kordíky a nechýbali ani ženy z družobného Kulpína a naši menovci z Riečky (okres Rimavská Sobota). Spolok kulpínskych žien tak ako minulý rok reprezentovali predsedníčka Katarína Zorňanová, Mária Struháriková, Anna Zorňanová a Mária Skalická.

 

Pečenie koláčov v Riečke

 

Všetkých 6 družstiev predviedlo svoje kuchárske umenie, šikovnosť a kreativitu a tak mala porota naozaj ťažkú úlohu. Za víťazov boli vyhlásené družstvá z domácej Riečky a Kordík, no obdiv a uznanie si zaslúžia všetci zúčastnení.

 

Pečenie koláčov v Riečke

 

V rámci sprievodného programu bola už tradičná ochutnávka domácich pomazánok a výstava ľudovo umeleckej tvorby. Celou akciou nás sprevádzala ľudová hudba Jána Maka so svojím hosťom ženskou speváckou skupinou zo súboru Partizán. Súťažiaci boli odmenení, koláče sú zjedené a naše poďakovanie patrí tak organizátorom, ako aj hosťom a návštevníkom, pre ktorých je každoročne táto pekná a chutná akcia usporiadaná.

 

Ľúdmila Turčányiová, Riečka, SR

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články