Prvá cena muzikálu Annie

Od piatku do dnes v Starej Pazove prebiehala 23. Prehliadka slovenskej detskej divadelnej tvorby 3 X Ď, v rámci ktorej si obecenstvo a porota mohli pozrieť až 13 súťažiacich predstavení a dve hosťujúce zo Slovenska, z Bratislavy a Žiliny. Na porotu najviac zapôsobil muzikál Annie staropazovských žiakov a druhú a tretiu cenu si odniesli Kysáčania.

 

Foto: Martin Pucovský

 

Foto: Martin Pucovský

 

Odborná porota pracovala v zložení: Zuzana Tárnociová, Miroslav Fábry a Miroslav Benka, a na záver konštatovala, že prehliadka bola organizovaná na nádvorí pred divadlom, v divadelnej sále a v predsieni na vysokej úrovni a, s mnohopočetnými akciami a s veľkým počtom programov a udalostí vďaka ideovým tvorcom a kostýmovaným animátorom a najmä nášmu mnohopočetnému detskému obecenstvu - ktoré sa vzájomne o tieto programy starali: kreslenie hrdinov z predstavení, výroba masiek, výroba origami bábok, výroba parochní a divadelných rekvizít a tomu podobné. Správu odbornej poroty si možno prečítať TU:

 

 

V záverečnom ceremoniály sa najmladším divadelníkom prihovorili predsedníčka Matice slovenskej v Srbsku Katarína Melegová-Melichová, predsedníčka Organizačného výboru prehliadky Libuška Lakatošová a predsedníčka Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny Anna Tomanová-Makanová, ktoré potom spolu s členmi odbornej poroty tým najúspešnejším udelili ceny a patričné uznania. Okrem cien, ktoré po každom predstavení udeľovala detská porota, odborná porota sa rozhodla udeliť viacero špeciálnych cien za dlhoročnú kreatívnu divadelnú tvorbu, za zveľaďovanie divadelnej činnosti v osadách s malým počtom Slovákov, za najrozohranejšie divadelné predstavenie detskému kolektívu, ako aj viacero cien za stvárnenie vedľajších a hlavných postáv.

Samozrejme, najviac sa čakalo na rozdelenie troch hlavných cien:

Tretiu cenu za divadelné predstavenie – bronzovú plaketu Slovenskej národnostnej rady - predstaveniu Zatúlané sny Ustanovizne pre kultúru a vzdelávanie Kultúrneho centra Kysáč, Ochotnícke divadlo KC Kysáč.

Druhú cenu za divadelné predstavenie – striebornú plaketu Slovenskej národnostnej rady - predstaveniu Malý princ Ustanovizne pre kultúru a vzdelávanie Kultúrneho centra Kysáč, Ochotníckeho divadla KC Kysáč.

Prvú cenu za divadelné predstavenie, ktoré získalo zároveň aj cenu Národnostnej rady slovenskej národnej menšiny v Srbsku, sochu Miry Brtkovej, predstaveniu Muzikál Annie, Základnej školy hrdinu Janka Čmelíka a Slovenskému kultúrno-umeleckému spolku hrdinu Janka Čmelíka zo Starej Pazovy.

 

Foto: Martin Pucovský

 

Pred zatváracím ceremoniálom si obecenstvo so záujmom pozrelo Najlepšiu rozprávku o červenej čiapočke / autor Peter Palik / režisér Peter Palik.

 

Foto: Martin Pucovský

 

Foto: Martin Pucovský

 

V popoludňajších hodinách, po súťažiacich predstaveniach v predsieni divadla bola predstavená básnická zbierka pre deti Lekvárový chlebík staropazovskej autarky Anny Malkovej.

 

Martin Prebudila

Foto: Martin Pucovský

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články