Petrovčania laureátmi Zlatej brány

Víťazom 23. Detského folklórneho festivalu Zlatá brána v Kysáči je DFS KUS Petrovská družina (ml. skupina), ktorá sa pod dozorom Daniely Legíňovej-Sabovej, na javisku kinosály Kultúrneho centra zahrala na hru Háj husičky. Vedúcim orchestra je Ján Andrášik. Druhú cenu získal DFS ZŠ Mladých pokolení z Kovačice (ml. skupina) za pôvodný tanec Tam hore, tam dolu... Tanec upravila a nacvičila Zuzana Petríková a orchester nacvičil Ján Dišpiter. Na tretiu pozíciu sa umiestnil DFS Ratolesť, SKUS Pivnica (ml. skupina) s detskými hrami Od mlynára. Autorkou hier je Tatjana Macková, ktorá deti nacvičila za pomoci Janka Merníka. Vedúcim orchestra je Valentín Michal Grňa.

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Pre nepriaznivé počasie, včerajší ústredný program DF Zlatá brána prebiehal v kinosále Kultúrneho centra, kde vystúpilo 41 detských folklórnych súborov z našej krajiny a zo zahraničia: dva súbory z Iloku z Chorvátska a súbor zo Slovenska z Fiľakova. Účastníkov a hostí privítal Pavel Surový, riaditeľ festivalu a úradujúci riaditeľ Kultúrneho centra Kysáč, prihovoril sa aj novozvolený predseda Zhromaždenia mesta Nový Sad Zdravko Jelušić a sošku NRSNM mladšej skupine DFS KUS Petrovská družina odovzdala predsedníčka NRSNM Anna Tomanová-Makanová. Odborná porota pracovala v zložení: Anna Medveďová-Gašková, Ervin Malina a Jaroslav Gabríni.

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

23. Detský folklórny festival Zlatá brána otvorili členovia Ochotníckeho divadla Kultúrneho centra Kysáč, ktorí na prehliadke slovenskej detskej divadelnej tvorby 3XĎ v Starej Pazove získali striebornú a bronzovú plaketu. Moderátormi festivalu boli Saša Čižmánsky, Ema Francistyová, Kristína Madacká, Hana Katarína Ďurovková, Daniel Miháľ, Ľudmila Zorjanová, Alexander Kolár a Jana Ďurovková. Autorky konferanse: Tatiana Klinková a Milina Chrťanová.

 

Zlatá brána 2016

 

Zlatá brána 2016

 

K Festivalu vydali aj kvalitný katalóg.

 

Katarína Pucovská

Foto Martin Pucovský

 

Komentárov  

+2 #1 RE: Petrovčania laureátmi Zlatej brányHana 2016-06-23 09:50
Dobrý deň, ospravedlňujem sa, neviem velmi pisat po slovensky.
Len chcem, žeby ste vedeli, že sledujem vaše dianie v Kysáči, lebo moji rodičovia pochádzajú z Kysáča , mama Anna rodné meno Leginjová a acko Palo Skalickovi, aj moji prví dvaja bratia sa narodili v Kysáči. Ja som niekolkokrát bola s mamou u rodiny v Kysáči.
Velmi vás všetkých pozdravujem. Hana rodená Skalicková., žijúca v Česku.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články