IN MEMORIAM – Mária Petrášová

Znovu teda nastal čas rozlúčky. Unavená z cestovania pozemskou púťou dnes sa s nami rozlúčila Mária Petrášová, rod. Orgovánová z Kulpína. Životný boj odvážne bojovala, avšak dlhoročný zápas ju vyčerpával a síl ubúdalo. Knihu života zatvorila na nedočítanej šesťdesiatej strane.

 

IN MEMORIAM – Mária Petrášová

 

Život je ako kniha. Kým ju čítame, nevieme, čo sa bude stávať, ako sa príbeh skončí a kedy knihu dočítame. Marka s knihami strávila celú pracovnú dobu. Učila životu svojich žiakov, avšak vlastný život si nedokázala uchrániť. Vo veku nedožitých 60 rokov, vo sviatok Zjavenia Krista Pána mudrcom 6. januára 2017 napísala svoju poslednú stranu.

Mária Petrášová (rod. Orgovánová), sa narodila 23. marca 1957 v Kulpíne. Základnú školu ukončila v rodisku a gymnáziom v Báčskom Petrovci. Vyštudovala zemepis na Prírodovednej fakulte v Novom Sade. Učila na Základnej škole Jana Amosa Komenského v Kulpíne. Bola aj aktívnou cirkevníčkou.

Pochovaná bude 8. januára 2017 na kulpínskom cintoríne.

Vďaka ti Marka, že si bola!

 

kp

 

Komentárov  

0 #2 RE: IN MEMORIAM – Mária PetrášováPetrášoví 2017-01-08 18:51
Vďaka Pánu, Vaše priateľské slová nás potešili a upevnili vo viere.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 sústrasťŠefčíkovci 2017-01-07 09:25
Milý Dušan, Duško s manželkou a Marinka, keď sa pred Tvojou manželkou a Vašou maminkou otvorila brána večnosti a ona odchádza v naplnenú nádej, vyprosujeme pre Vás potešenie od Toho, ktorý povedal "kto verí vo mňa aj keď umrel živým zostáva". Ona teda neumrela, len sa vrátila domov, aby stadiaľ bdela nad Vami, z lona Toho, v ktorého verila. Ju nech oslávi a Vás nech poteší Pán života i smrti.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články