Poznajme osobnosti

3. Juniors cup

Na treťom detskom medzinárodnom futbalovom turnaji v Kulpíne, ktorý prebiehal v nedeľu 4. júna 2023, sa zúčastnilo vyše 700 účastníkov zo Srbska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny a Rumunska. Úhrnne súťažilo 52 tímov v troch kategóriách: ročník 2011, 2013 a 2015. Účastníkov pozdravil a poprial im úspešný a pekný deň v Kulpíne Nenad Zamfirović, predseda futbalového klubu Kulpín a prihovorila sa aj predsedníčka obce Báčsky Petrovec Jasna Šprochová. „Zaoberanie sa športom vám v živote môže priniesť iba pekné veci a spomienky" - povedala úvodom moderátorka Anna Gažová Peťovská. Začiatok 3. turnaja označili vypustením do vzduchu balónov s číslicou tri.V otváracom programe vystúpili členovia dvoch kultúrno-umeleckých spolkov z Kulpína: KUS Metropolitu Stefana Stratimirovića a KUS Zvolen. Tri prvoumiestnené celky z každej kategórie získali poháre a medaily a tiež vstupenky pre aquapark Petroland Báčsky Petrovec. Víťazmi sú však všetci účinkujúci, keďže hrdinsky a korektne všetci bojovali. Športu zdar!

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

3. Juniors cup

 

„Cieľom turnaja je povzbudiť deti a prilákať všetkých tých, ktorí sa športom nezaoberajú, aby sa nám pripojili. Chceme aby sa deti zapojili do športu, je to dôležité aj pre našu dedinu, znamená to, že ak máme šport v dedine budeme mať aj zdravú mládež a od zdravej mládeže môžeme očakávať lepšiu budúcnosť. Zdravý rozvoj u detí je veľmi dôležitý, a je veľmi dôležité aby deti boli od malých nôh usmerňované na aktivity a šport, aby sa učili pravým hodnotám" – povedal Nenad Zamfirović.

Na 3. Juniors cupe v Kulpíne sa zúčastnili detské futbalové celky z Karavukova, Kovilju, Magliću, Hložian, Ravneho Sela, Zmajeva, Rumenky, Kysáča, Petrovca, Gajdobry, Silbašu, Pivnice, Futogu, Somboru, Apatinu, Báčskej Palanky, Zreňaninu, Kaću, Nového Sadu, Petrovaradínu, Stepanovićena, Staparu, Čelareva, Suseku...a zahraničné celky.

VÝSLEDKY – ročník 2011:

1. FK Kulpín,
2. FK Mladosť A
3. OFK Spartak

VÝSLEDKY – ročník 2013:

1 FK Krila krajine
2 FC Derby
3 FK Vojvodina

VÝSLEDKY – ročník 2015:

1 OFK Slavija
2 One team
3 ŠF Orange

Organizácia turnaja bola na vysokej úrovni, zápasy sa načas odohrali a presný termín jednotlivých zápasov a výsledky sa mohli v každej chvíli prostredníctvom aplikácie „naživo" sledovať.

Turnaj podporil Pokrajinský sekretariát pre šport a mládež, Obec Báčsky Petrovec, rodičia malých futbalistov, sponzori a priatelia klubu.

Malých športovcov podporilo tiež aj počasie – nebo bolo jasné a slnko sa na nich teplo usmievalo.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články