Archív

Kulpínski volejbalisti víťazi Vojvodinského pohára

Kulpínski volejbalisti opäť potešili svojich fanúšikov a všetkých, ktorí si vážia poctivú prácu a snahu v športe. Vo finále Vojvodinského pohára zvíťazili favorizovaný Dunav Volley. Poďme však radom. Dunav Volley má silného sponzora, a je to už tradične fíliou Vojvodiny, takže priviedli desať nových kvalitných hráčov. Na druhej strane Kulpín udržal všetkých hráčov, ktorí hrali minulý rok a dvaja starí sa do klubu vrátili (Aleksandar Stančul a Danijel Stojanović). Na tento pre nich veľmi dôležitý zápas Kulpínčania každý deň tvrdo trénovali, ale nešlo to bez problémov: veľmi dôležití a skúsení hráči Stanislav Zima (ochorel), Martin Lekár, Duško Babić (boli zranení), takže boli mimo hry a Darko Stojanović bol na dovolenke, kým Žare Babić hral po zápale pľúc...to znamená, že boli oslabení.

 

Kulpínski volejbalisti víťazi Vojvodinského pohára

 

Ale Kulpín má veľký počet kvalitných hráčov, ktorí ich úspešne nahradili a hrali s veľkým úsilím a nasadením. Hralo sa v Bečeji. Od začiatku sa hral dobrý volejbal, Kulpínčania ako sa hovorí „hynuli na ihrisku", boli veľmi dobrí a obetaví. Všetci boli ako jeden, aj na ihrisku, aj na lavičke. Od začiatku Kulpínčania neustále videli a vyhrali prvý set, tiež aj druhý. Ujali sa vedenia 2:0, čo hráči favorizovaného Dunav Volley ťažko znášali, neustále provokovali kulpínskych hráčov a protestovali u rozhodcov. Tretí set bol najprv vyrovnaný a potom Kulpínčania viedli do 23. bodu. Vtedy Dunav Volley vyrovnal a hralo sa bod za bodom. Kulpínčania mali až 4 mečbaly, no nevyužili ich a prišiel trest – po vlastných chybách prehrali set 32:30. Štvrtý set ukázal psychickú silu Kulpínčanov, hrali ako v tranze, všetko sa im darilo a súpera presvedčivo premohli 25:17. Erupcia nadšenia, krátka oslava, potom slávnostné vyhlásenie víťaza v súťaži mužov aj žien... funkcionári rozdávajú poháre a ocenenia, hráč V.K. Kulpína Ivan Lečić bol vyhlásený za najlepšieho hráča MBP finále pohára. Potom sa oslavovalo až do rána a opäť sa ukázalo, že investované peniaze a vysoké hráčske platy neporazia poctivých kvalitných hráčov, ktorí hrajú z lásky k volejbalu bez dinára úhrady.

V. K. Kulpín – V. K. Dunav Volley 3:1 (25:22, 28:26, 30:32, 25:17).

Za Kulpín hrali: Boris Relota, Darko Ćirić, Erik Kreko, Duško Babić, Aleksa Grubešić, Ivan Lečić, Maksim Teslić, Nemanja Petrović, Žare Babić, Vuk Barišić, Aleksandar Stančul, Svetislav Nedeljković, Aleksej Bojkov a Aleksandar Đurđev. V Superfinále Srbského pohára nastúpia Kulpínčania proti veľkej „Červenej hviezde", čo si všetci priali. Je to veľká česť, budú sa snažiť ale si aj vychutnávať hru s jedným z najlepších klubov v Srbsku.

Hrať sa bude 30.9. alebo 01.10. v Belehrade, ako rozhodne veľká Hviezda.

 

Todor Radanov

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články