Poseďte si s úspešnou spisovateľkou

Poseďte si s úspešnou spisovateľkou
 
Spisovateľka Andrea Coddington, ktorej román Židovka sa stal bestsellerom, pobudne medzi nami v dňoch 14.- 17. februára. Literárne posedenie s touto úspešnou spisovateľkou sa uskutoční v Novom Sade, Starej Pazove, Kovačici a v Báčskom Petrovci.
 
foto
 
Andrea Coddington sa zameriava vo svojej literárnej tvorbe na skutočné deje. Takým je už jej prvá kniha – Mal to byť pekný život a je to autorkin osobný, skutočný príbeh. Táto kniha vyšla v roku 2009 a jej druhý román Židovka tiež predstavuje reálny príbeh Židovky Sofie, ktorá časť svojho života prežila na Východnom Slovensku. Tento román vyšiel v roku 2010, stal sa bestsellerom a zaň si autorka pred dvomi mesiacmi prebrala ocenenie Platinová kniha (Ocenenie Platinová kniha získava slovenský autor za predaj 25 tisíc výtlačkov). Rovnako najnovšie knižné dielo Cudzia krv je skutočným príbehom troch žien, ktoré autorka aj osobne pozná.
 
foto
 
Najúspešnejší autori slovenského vydavateľstva Ikar v roku 2011: Jozef Banáš, Andrea Coddington, Jozef Karika, Táňa Keleová - Vasilková a Andrej Ferko
 
Spisovateľka Andrea Coddington vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave. Pochádza z Radošiny. Novinárčine sa profesionálne venovala vo viacerých slovenských médiách. V roku 2002 odišla do New Yorku ako zahranično-politická spravodajkyňa, kde sa vydala a doteraz tam žije so svojimi dvomi deťmi. Manžel jej zahynul pred niekoľkými rokmi pri autonehode.
 
Literárne posedenie podporili SVD, Knižnica Štefana Homolu z Báčskeho Petrovca a Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov.

Komentárov  

0 #4 mikica 2012-02-10 05:26
Vazena alebo vazeny g,
bola by som rada ked by ste pomohli aby Andrea hostovala aj v Pazove. Zhodov okolnosti sa jej prichod odrocuje do aprila resp.maja, tak je este sanca zorganizovat aj Pazovu.
Do teraz z Pazove nestihla ziadna odpoved na navrh aby u Vas hostovala pani Coddington...

S uctou.
Miroslava Blazic
Nahlásiť administrátorovi
+1 #3 novinarka 2012-02-09 16:05
:sad: ODROČUJE SA posedenie so spisovateľkou Andreou Coddingtonovou
14, 16, 17. februára 2012
Posedenie so spisovateľkou Andreou Coddingtonovou z New Yorku, ktoré sa malo konať 14. februára 2012 v Ústave pre kultúru vojvodinských Slovákov sa pre nepriaznivé počasie odročuje. Podobne sa literárne večierky s touto spisovateľkou zatiaľ nebudú konať ani v Kovačici 16.02, ani 17.02 v Báčskom Petrovci.

O novom dátume stretnutia Vas predbežne oboznamime.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #2 a prečog 2012-02-08 17:50
A prečo?
Alebo ste tam dobrých ľudí neoslovili, alebo Andreu tam jednoducho nemá kto dobre prijať?!
Akože to myslíte, páni...?!
nemám komentár...
Nahlásiť administrátorovi
-1 #1 novinarka 2012-02-08 14:31
:confused: V Starej Pazove sa posedenie neuskutoční
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články