Dlhý, Široký a Bystrozraký...

Dlhý, Široký a Bystrozraký...
 
...v piatok 22. júna o 21:00 v Kysáči a v sobotu 23. júna o 11:00 v Petrovci. Ide o bábkové divadlo Divadielka Galéria z Nového Mesta nad Váhom zo Slovenska, ktoré sa predstaví najprv na Zlatej bráne v Kysáči a potom aj v Slovenskom vojvodinskom divadle (SVD) v Báčskom Petrovci. Zlý čarodejník Kazimír sa rozhodne uniesť princeznú Ľudmilu...a tak ako to v rozprávkach býva ...všetko sa nakoniec dobre zakončí. Skvelá príležitosť urobiť radosť deťom na konci školského roka.
 
foto
 
Divadielko Galéria pri MsKS v Novom Meste nad Váhom sa každoročne zúčastňuje na Detskom folklórnom festivale Zlatá brána v Kysáči, kde spestruje festival bábkovými predstaveniami. Pre tento rok pripravilo rozprávku „Dlhý, Široký a Bystrozraký“ v réžii Ivana Radošinského.
 
Je to rozprávka, kde zlý čarodejník Kazimír sa rozhodne uniesť princeznú Ľudmilu a pri tom mu pomáha jeho sestra Cholerica. Mladý princ Dobroslav sa rozhodne princeznú, svoju nevestu, oslobodiť. Pomáhali mu pritom traja kamaráti: Dlhý, Široký a Bystrozraký. Aby sa mu to podarilo, musí splniť na zámku úlohy takmer nesplniteľné...
 
V SVD 23. 06. 2012 o 11:00.
Vstupné 100 dinárov.
 
foto
 
Dugi, Širok i Jasnovid
 
Pozorištance Galerija kod MsKS u Novom Mestu nad Vahom– Slovačka republika svake godine učestvuje na Dečjem folklornom festivalu Zlata brana u Kisaču, i svojim lutkarskim predstavama doprinosi njegovoj šarolikosti.
 
Ove godine su pripremili priču „Dugi, Širok i Jasnovid“ u režiji Ivana Radošinskog.
 
Priča govori o zlom vraču Kazimiru, koji je odlučio da ukrade princezu Ljudmilu a u toj zamisli pomaže mu njegova sestra Holerica. Mladi princ Dobroslav se odlučuje da princezu, svoju nevestu, oslobodi. U tome mu pomažu troje drugara: Dugi, Širok i Jasnovid. Da bi uspeo, mora da ispuni na zamku tri zadatka koje je skoro nemoguće ispuniti...
 
U Bačkom Petrovcu u SVD 23. 06. 2012 u 11:00.
Ulaz 100 dinara.

Komentárov  

+1 #1 novinarka 2012-06-22 03:32
:-) :!: V SOBOTU O 20h aj v KULPÍNE, v kulpínskom Dome kultúry!...Vstup voľný!!...Milé malé a veľké deti, prídite sa zabaviť a pozrieť bábkové divadlo DLHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ a zavolajte aj svojich príbuzných, kamarátov, susedovcov,rodákov.. .VSTUP ZDARMA!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články