"Petrovillage"

"Petrovillage"
 
Dnes bol Deň otvorených dverí združenia "Petrovillage" z Báčskeho Petrovca. Toto združenie pre rozvoj rurálnej turistiky je založené s cieľom revitalizácie vidieka, zachovania tradičných hodnôt, remesiel a obyčají a prezentácie ich krás najlepším možným spôsobom. Sídli v Stredisku pre zveľadenie vedomostí v rurálnej turistike a TOO Báčsky Petrovec, ul. Maxima Gorkého 17, v budove starej Čajakovej školy.
 
foto
 
Manažérka projektu Marína Speváková (v strede) počas dnešnej prezentácie
 
foto
 
V združení sa konajú prednášky, kurzy a zaškolenia z oblasti rurálnej turistiky ako aj ďalšie edukácie, ktoré majú za cieľ úspešnejšie prezentovať a afirmovať turistiku v Báčskopetrovskej obci a skvalitniť služby a turistické obsahy v tomto prostredí.
 
foto
 
Časť z ponuky združenia
 
Do združenia sa zapájajú umelci, remeselníci ale aj majitelia ubytovacích kapacít. Hlásia sa im i ženy, ktoré sa zaoberajú ručnými prácami či kuchárskymi kumštami. Členky združenia sa už naučili vyrábať domáce mydlá a bižutériu, takže i s takými výrobkami rozširujú svoju ponuku. Vskutku, snažia sa robiť všetko, čo môže byť v prospech skvalitnenia turistiky, ktorá sa v Báčskopetrovskej obci otvorením aquaparku Petroland začala náhle rozmáhať.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #1 ba 2012-09-07 19:49
Hola,
dnes Spevák mal narodeniny... málo nás bolo, aby sme boli.. aj sme sa skryli do svojich ulít.... Uzalud vam dug svirači...
aj tak to ide, aj sa točí...
Nech nám žije ZORO...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články