V Petrovci študenti z Amsterdamu

V Petrovci študenti z Amsterdamu
 
Pokrajinský tajomník pre medziregionálnu spoluprácu a lokálnu samosprávu Branislav Bugarski dnes v Báčskom Petrovci viedol rozhovory so študentmi Fakulty úžitkových vied z Amsterdamu, ktorí sa nachádzajú na študijnej návšteve vo Vojvodine. Okrem pokrajinského tajomníka hostí z Holandska pozdravil aj predseda Báčskopetrovskej obce Pavel Marčok, obchodná poradkyňa holandského veľvyslanectva Dominique Kuhling a riaditeľ VIP fondu Aleksandar Stojkov.
 
foto
 
Foto: vojvodina.gov.rs
 
„Vo Vojvodine sa nám podarilo udržať multietnickosť a multikultúrálnosť ako súčasť každodenného života na čo sme veľmi hrdí. Na tomto území žije dva milióny občanov a 27 národov a národnostných spoločenstiev a v úradnom používaní je šesť jazykov. Najväčší potenciál pokrajiny spočíva v potravinárskom priemysle a priemysle nápojov, v agrobiznise, tiež v kovospracovateľskom a strojárenskom priemysle, ako aj v energetickom úseku a priemysle automobilových dielcov „ - vyhlásil Branislav Bugarski a dodal, že sa Vojvodine darí keď ide o zahraničných investorov a ich prilákanie do našej pokrajiny. Podľa jeho slov od roku 2000 na území Vojvodiny bolo otvorených vyše 250 spoločností, ktoré investovali vyše 6 a pol miliardy eur a zamestnali zo 66 000 osôb. „Prajeme si, aby sa Nový Sad stal dunajskou dolinou – hlavným mestom IT priemyslu a biznis úseku, keďže sme presvedčení o potenciáloch na rozvoj tohto cieľu. Okrem toho robíme aj na rozvoji agro-technologického parku vo Vojvodine“ – povedal pokrajinský tajomník.
 
Predseda Báčskopetrovskej obce Pavel Marčok holandským študentom predstavil obec osobitne podčiarkujúc dôležitosť výroby chmeľu a metiel ako hlavného potenciálu tejto lokálnej samosprávy. Tiež pochválil prácu biznis parku Báčsky Petrovec, v ktorom študenti budú vykonávať svoju prax a ktorý je nanajvýš úspešný a predstavuje prvú súkromnú priemyselnú zónu na týchto priestoroch.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články