Archív

Cez Nadlak je ... 2023

Vážení priatelia a milovníci slovenskej ľudovej piesne, opäť prešiel rok, blíži sa september a s ním aj ďalší 23. ročník našej celodolnozemskej prehliadky Cez Nadlak je ... 2023. Srdečne očakávame Vaše prihlášky v súlade s priloženými materiálmi a tešíme sa na stretnutie. Prosíme, aby ste prihlášky posielali VÝLUČNE na mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.. S úctou, Mgr. Pavel Hlasznik, prvý podpredseda Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku.

 

Z minuloročnej prehliadky (Foto: Udscr Nădlac Dzsčr Nadlak )

 

Z minuloročnej prehliadky (Foto: Udscr Nădlac Dzsčr Nadlak )

 

Aradská oblasť Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku usporiada v období od 21. – 24. septembra 2023 v Nadlaku 23. Prehliadku sólistov slovenskej ľudovej piesne Cez Nadlak je...

Z tejto príležitosti pozývame na prehliadku aj jedného alebo dvoch sólistov z Vašej lokality (školy alebo organizácie). Spevákov môže sprevádzať maximálne jedna osoba.

Prosíme, aby ste nám účasť na prehliadke obratom písomne potvrdili na priloženej prihláške a zároveň zaslali aj znotovaný materiál alebo audionahrávku dvoch piesní – jedna pomalá a jedna rýchla (viď pravidlá) – s ktorými Vaši sólisti vystúpia v rámci programu (pre podrobnejšie informácie – priložené materiály).

Organizátori zabezpečujú pre účastníkov ubytovanie a stravu na celú dobu pobytu. Cestovné a poistenie hradí vysielajúca strana alebo účastník.

Poznamenávame, že prítomnosť účastníkov v Nadlaku od štvrtka do nedele je nutná, pretože každý súťažiaci skúša s orchestrom vo štvrtok, zúčastňuje sa skúšok v piatok a sobotu, vystupuje v rámci súťažných koncertov v piatok a sobotu (každý deň po jednej piesni) a v nedeľu sa zúčastňuje galakoncertu a vyhlásenia výsledkov.

Potvrdenie o účasti a znotovaný materiál (prípadne audionahrávku) prosíme odoslať najneskôr do 28. augusta 2023. Prihlášku a znotovaný materiál prosíme zaslať elektronicky (mailom) na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript..

Prihláška na festival a pravidlá festivalu:

https://slovackizavod.org.rs/vyzva-na-prihlasenie-sa-na-23-prehliadku-solistov-slovenskej-ludovej-piesne-cez-nadlak-je/

 

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články