Archív

Ked' si ja zaspievam

Najmladší sólisti slovenských kultúrnych umeleckých spolkov zo sriemského územia v sobotu večer 26. augusta 2023 vystúpili v rámci Festivalu slovenských ľudových piesní Ked' si ja zaspievam, ktorý už ôsmy rok po sebe organizuje Slovenský kultúrno-umelecký spolok „Jednota" zo Šídu. Najmladších účinkujúcich sprevádzal aj tento rok skvelý priateľ festivalu, orchester Základnej školy "Jána Kollára" zo Selenče pod vedením Juraja Súdiho.

 

Foto: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

Foto: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

Foto: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

Foto: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

Foto: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

Foto: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

Foto: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

Tento ôsmy festival slávnostne otvoril predseda obce Šíd Zoran Semenović. "Veľmi ma teší, že som s vami rok čo rok a že ako samospráva môžeme podporovať prácu mladých ľudí, ktorí tým najkrajším spôsobom udržiavajú a bojujú o slovenský jazyk, identitu, kultúru a tradíciu ľudí," uviedol predseda obce zo Šída.

Prítomných pozdravila predsedníčka SKUD "Jednota" Nataša Kolárová a svojou prítomnosťou najmladších účinkujúcich podporil predstaviteľ Národnostnej rady Slovenskej národnostnej menšiny Janko Havran, v mene Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Srbsku Boris Konček, predseda zhromaždenia obce Šíd Tihomir Stamenković, riaditeľ JKP "Štandard" Šíd Milenka Šubic, ale aj početné publikum. Festival moderovala Blaženka Dierčanová.

SKUD "Jednota" Šíd si tento rok pripomína veľké jubileum - 110 rokov práce a pôsobenia na zveľadení slovenskej kultúry a tradície v Šíde.

 

Zdroj: Oficiálna stránka Obce Šíd

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články