Archív

Pohár pre FK Kulpín

Víťazom Pohára OFS Báčska Palanka pre sezónu 2023-24 je FK Kulpín. Vo finálovom zápase bojovný tím Sinišu Stanivuka porazil FK Budúcnosť Parage 2:0 (0:0) a získal tak prvý pohár tejto súťaže a prvý pohár sezóny. Dva aktuálne najlepšie umiestnené tímy Oblastnej ligy Sombor z územia OFS Báčska Palanka skrížili oštepy. Zápas sa hral na štadióne Slavka Maletina – Vavu v Báčskej Palanke pred 300 divákmi. Rozhodca Milešević dal dve červené karty: jednu Plavšićovi (Kulpín) a druhú Stojkovićovi (Budúcnosť). Žlté karty: Mladenović, Mitrović, Trojanović, Plavšić, Balinović, Zelen, Končar (Kulpín); Radaković, Stojković, N. Jelić, Stokić (Budúcnosť).

 

Pohár pre FK Kulpín

 

FK KULPÍN: Mladenović, Mitrović (Bokan), Valentík, Knežević, Mrđan, Trojanović (Končar), Plavšić, Balinović, Veselinović, Zelen, Stamenković. Tréner: Siniša Stanivuk.

FK BUDÚCNOSŤ: Dražić, Radaković, S. Jelić, Stojković, Kovačević, N. Jelić, Kulić, Gajdobranski, Stokić, Trivunović, Jandrić (Baćanov). Tréner: Dalibor Milec.

Strelci: 1:0 Dušan Bokan 49' 2:0 David Stamenković 90+3'

Prvý polčas prebehol v pomerne pokojnom tempe bez prílišných šancí. V druhej časti Kulpín naberá tempo a dáva gól. Budúcnosť pôsobila akoby bez ideí a kulpínskemu tímu sa to podarilo využiť. Neskôr nasledovali aj dve vylúčenia. Kulpín dokázal ku koncu zdvojnásobiť náskok a odniesť si do vitrín veľký triumf a prvý tohtosezónny a druhý tohtoročný pohár. Pre FK Kulpín je to prvá pohárová trofej v tejto súťaži v jeho histórii, doteraz dvakrát hral vo finále, no oba razy bol porazený...

 

Nenad Zamfirović

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články