O Kulpíne

Úspechy kulpínskeho volejbalového klubu

Kulpínsky volejbalový klub bravúrne začal jarnú sezónu a za sebou má ďalší úspešný víkend. V klube si uvedomujú, že len práca s deťmi a mladšími kategóriami zaručuje klubu budúcnosť, preto sa už roky veľmi aktívne venujú práci s mládežou. Pred dvoma rokmi činnosť rozšírili aj na susedné Ravno Selo, kde otvorili „Volejbalovú školu". Dôvodom takého rozhodnutia bola aj genetická predispozícia – výška populácie tejto dediny. V nedeľu predpoludním uskutočnil sa úspešný turnaj pionierok z ich volejbalovej školy v Kulpíne a v Ravnom Sele. Popoludní zápas zohrali seniorky zo Ž.V.K. Kulpín, ktoré na domácom teréne presvedčivo premohli volejbalistky zo Somboru 3:0 a večer volejbalisti (seniori) V.K. Kulpín výbornou hrou zdolali V.K. Futog 3:0. Informuje predseda klubu Todor Radanov.

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Poďme však radom. V Ravnom Sele, kde majú na použitie krásnu sálu, včera predpoludním prebiehal turnaj pionierok. Na ňom súťažili dievčence z Ravneho Sela, Kulpína a dve volejbalové školy z Nového Sadu. Deti hrali na svoju úroveň krásny a obetavý volejbal a početné publikum si užilo peknú hru. Vyhrali domáce pionierky, ale úrovňou hry za nimi veľmi nezaostali ani ďalšie tri tímy. Medaily a plakety, ktoré dievčatá získali, boli ich prvými oceneniami a iste budú aj motiváciou do ďalšieho tréningu. Mieni Todor Radanov.

Popoludní zápas zohrali seniorky Ž.V.K. Kulpín, ktoré presvedčivo porazili 3:0 hosťujúce volejbalové družstvo O.K. Bum zo Somboru. Po celý čas dominovali dievčatá z Kulpína, boli oveľa kvalitnejšie a zaslúžene vyhrali.

Večer hostili kulpínski seniori volejbalistov O.K. Futogu. Je to skúsené mužstvo, ktoré hralo uvoľnene, kým hráči z Kulpína bojujú o vyššie umiestnenie v súťaži. Podľa slov Todora Radanova tréner Kulpínčanov Boris Relota mal aj tentoraz takzvané „sladké muky", pretože z dvadsiatich kvalitných hráčov, ktorí sú v tréningovom procese, sa do protokolu mohlo zapísať len 14. Početné publikum si užilo veľmi dobrú hru domáceho mužstva, ktoré vo všetkých troch setoch dominovalo vo všetkých prvkoch hry. Tréner Kulpínčanov do hry uviedol všetkých hráčov.

O.K. Kulpín - O.K. Futog 3:0 (25:18, 25:19, 25:14).

Za Kulpín hrali: Boris Relota, Martin Lekár, Daniel Peťkovský, Darko Ćirić, Darko Stojanović, Nemanja Petrović, Žare Babić, Svetislav Nedeljković Duško Babić, Aleksa Grubešić, Ivan Lečić, Maksim Teslić, Aleksej Bojkov a Vuk Barišić.

V sobotu Kulpínčania hosťujú vo Vršci, kde ich očakáva vždy ťažký súper O.K. Banat.

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články