Festival NSLP

Michal Šuľa je opäť rekordérom Slovenska

Slávne kovačické atletické eso Michal Šuľa vytvoril 4. februára minulého roku slovenský rekord v bežiacom páse vo fitness centre Pump v Bratislave v pretekoch na 100 kilometrov: 8 hodín, 34 minút a 26 sekúnd. Banátsky Mihalić už koncom minulého roka avizoval, že sa pokúsi prekonať slovenský rekord v pretekoch samého so sebou, tentoraz 24. februára, opäť v mestskej časti Petržalka. A nenapodobiteľný srbský Zátopek opäť vytvoril nový rekord Slovenska s fantastickým výsledkom: 7 hodín, 14 minút a 42 sekúnd, čo je o hodinu a dvadsať minút prekonaný výsledok od jeho minuloročného traťového behu.

 

Tréning na kovačickom Jarmočisku

 

Tréning na kovačickom Jarmočisku

 

„Výhodou behu na páse je, že tempo je dané, nemusíte rozmýšľať, či ste spomalili alebo zrýchlili a vo vnútri nefúka vietor, neprší, ani slnko, ani zima, ani teplo, žiadne kopce. Nevýhodou takéhoto behu je monotónnosť, je to nuda. Asi mi bude vadiť aj úplne iná technika behu. Na týchto typoch pretekov na bežeckom páse je potenie citeľné a zvýšené, keďže prebieha v uzavretom priestore, je ťažké nahradiť toľko tekutín, koľko sa stratí," vyhlásil autorovi textu Michal Šuľa.

Kovačické eso s padinskými koreňmi Michal Šuľa je inak najlepším ultramaratóncom nielen v Srbsku, ale aj v krajinách bývalej Juhoslávie – všetkých čias.

 

Ján Špringeľ

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články