Archív

Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí

Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí organizuje v dňoch 28. – 29. októbra 2022 v Bratislave Stálu konferenciu Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí 2022 na tému: „Implementácia Koncepcie štátnej politiky Slovenskej republiky vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí na obdobie 2022 – 2026." Konferencia sa uskutoční v zasadacej sieni Hotela SOREA Regia.

 

Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí

 

Účasť na konferencii predpokladá zaslanie príspevku na uvedenú tému v rozsahu do 5 normostrán (textový editor: Word, typ písma: Times News Roman – veľkosť 12) do 30. septembra 2022 na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.. Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí pozve na konferenciu autorov príspevkov na základe kvality zaslaných príspevkov, so zreteľom na zachovanie vyváženosti teritoriálneho zastúpenia. Ubytovanie a stravovanie v Hoteli SOREA Regia bude zahraničným účastníkom konferencie plne hradené.

Viac TU:https://www.uszz.sk/stala-konferencia-slovenska-republika-a-slovaci-zijuci-v-zahranici-2022-sa-uskutocni-v-oktobri-2022/

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články