Archív

Kulpínčania zápas prehrali, ale sa nezahanbili

V sobotu 30. septembra nastúpili volejbalisti V.K. Kulpína v Belehrade v Športovom centre Banjica proti viacnásobnému majstrovi štátu V.K. Červená hviezda. Bol to zápas štvrťfinálu o Pohár Srbska, v ktorom si sily zmeriava osem najlepších tímov pohárovej súťaže. Umiestnenie V.K. Kulpína medzi elitou srbského volejbalu je veľkým a historickým úspechom kulpínskych volejbalistov. Takú úroveň zatiaľ nikto v žiadnom športe v našej obci nedosiahol a nikto nehral oficiálnu súťažnú hru s Červenou hviezdou. To všetko je výsledkom veľmi dobrej práce V.K. Kulpína na všetkých úrovniach, kde všetci dýchajú ako jeden a navzájom sa podporujú.

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

Foto: Juraj Spevák

 

S hráčmi do Belehradu cestoval aj kulpínsky ženský volejbalový celok a všetky mladšie kategórie volejbalistov, ktorí ich išli povzbudzovať v tomto dôležitom zápase. Spolu s nimi cestovala viac ako stovka Kulpínčanov, tiež fanúšikov z našej obce a Nového Sadu a k nim sa pripojili aj Kulpínčania, ktorí pracujú alebo žijú v Belehrade. Cestovalo sa na dvoch autobusoch a niektorí išli aj na svojich autách. Fanúšikovia V.K. Kulpína celý čas silne podporovali našich volejbalistov.

Niektorí hráči V.K. Kulpína boli zo začiatku nervózni a Hviezda ľahko získala presvedčivú prevahu, aj keď v závere prvého setu a po druhom time oute Kulpínčania videli, že na druhej strane siete nie sú žiadni "mimozemšťania" a začali hrať uvoľnene a dobre, ale set predsa prehrali. V druhom sete Kulpínčania od samého začiatku hrali veľmi dobre a celý čas hra bola vyrovnaná, alebo dokonca aj viedli až do stavu 23:21, potom rozhodkyňa (z Belehradu) najskôr neuznala Lekárovo esové servovanie (to by bolo 24: 21), aj keď lopta jasne padla do hracieho poľa a nie mimo neho a následne rozhodla, že silná loptu Borisa Relotu odišla do autu, aj keď predtým zasiahla hráča Hviezdy do ramena. Všetko sa udialo pred jej očami, na meter od nej, no predsa sa rozhodla dať bod Hviezde... hráči a fanúšikovia Kulpína boli rozhorčení, protestovali, ale márne... a predtým v polovici toho istého setu pre Kulpín neuznala evidentný blok-aut,...čo znamená, že v tom sete darovala Hviezde tri body, ktoré ukradla Kulpínčanom. Inak počas celej hry každú "podozrivú" loptu pískala v prospech Hviezdy. V treťom sete sú Kulpínčania sklamaní a nervózni a robia chyby. Tréner Boris Relota uvádza do hry všetkých hráčov, aj najmladšieho Erika Kreku a Maksima Teslića. Kulpínčania zápas síce prehrali, ale sa predsa nezahanbili.

Po zápase sa tréner Červenej hviezdy (inak kamarát kulpínskych volejbalistov) ospravedlnil s poznámkou, že rozhodkyňa robila chyby a že si Kulpínčania zaslúžili vyhrať druhý set. V takom prípade hra by mohla nabrať úplne iný smer.

Kulpínčania a všetci fanúšikovia V.K. Kulpína predsa môžu byť veľmi hrdí na svojich volejbalistov, ktorí všade dôstojne reprezentujú Kulpín a Obec Báčsky Petrovac, ako aj svojich sponzorov. Takýto úspechu dosahuje klub z malého prostredia raz za život. A ešte raz pripomíname, že všetci hráči hrajú z lásky k volejbalu a klubu a bez úhrady.

V.K. Červená hviezda – V.K. Kulpín 3:0 (25:11, 25:23, 25:13)

Za Kulpín hrali: Boris Relota, Svetislav Nedeljković, Darko Ćirić, Erik Kreko, Aleksej Bojkov, Stanislav Zima, Martin Lekár, Nemanja Petrović, Žare Babić, Vuk Barišić, Duško Babić, Aleksa Grubešić, Ivan Lečić a Maksim Teslić. Kulpínčania sa teraz musia psychicky stabilizovať a priprávať sa na šampionát, ktorý sa začína už o dva týždne.

 

Todor Radanov

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články