Archív

Divadelný vavrín 2023

Prehliadka slovenských ochotníckych divadelných súborov v Srbsku, známejšia ako Divadelný vavrín, svoje brány v Starej Pazove uzavrela v sobotu, keď odborná porota tým najúspešnejším udelila ceny. Víťazmi 53. Divadelného varínu sa tak stali staropazovský a petrovský divadelný súbor. V rámci 53. Prehliadky Divadelný vavrín podľa mienky odbornej poroty excelovali dva divadelné súbory: staropazovský divadelný súbor s predlohou Kováči, autora Miloša Nikolića v réžii Alexandra Baka a Ochotnícke divadlo VHV z Báčskeho Petrovca s predlohou Moskva-Petušky autora Venedikta Jerofejeva a v réžii Maríny Dýrovej.

 

Foto: Divadlo VHV Stará Pazova

 

Foto: Divadlo VHV Stará Pazova

 

Odborná porota v zložení diplomovaný režisér Miroslav Benka, predseda a členovia Ján Privizer a Miodrag Petrović, herec Srbského národného divadla sa rozhodla udeliť petrovskému kolektívu aj špeciálnu Cenu za kolektívnu hru, Cenu za dramatizáciu, Cenu za najúspešnejšiu scénografiu, Osobitnú špeciálnu cenu za autorskú hudbu a dizajn zvuku Jaroslavovi Zimovi, ako aj Osobitnú špeciálnu cenu za dizajn svetla Petrovi Čánimu.

Alexandrovi Bakovi sa na prehlidke dostala cena za réžiu ako aj cena za najúspešnejšie stvárnenú mužskú epizódnu postavu. Cena za najúspešnejšie stvárnenú hlavnú mužskú postavu sa dostala Jánovi Šarkézymu a cenu za najúspešnejšie stvárnenú hlavnú ženskú postavu získala Marína Baková.

Viac TU: https://rtv.rs/sk/vojvodina/doznel-divadeln%C3%BD-vavr%C3%ADn_1491036.html

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články