Archív

Štefanský koncoročný program KUS Zvolen

"Milí Kulpínčania a Kulpínčanky, vážení priatelia, ctení hostia, hovorí sa, že je človek taký bohatý, koľko má priateľov. Povedala by som, že je Kultúrno - umelecké stredisko Zvolen v tejto chvíli najbohatšie. Nesmierne nás teší, že ste nás prišli podporiť v takomto hojnom počte. Ďakujeme, že ste tu s nami a pre nás, tak ako aj my pre vás. Dovoľte mi v mene nášho Zvolenu privítať Vás na tradičnom Štefanskom programe, v rámci ktorého si pripomenieme aj 75. výročie založenia tohto telesa," – týmito slovami sa v utorok 26. decembra v plnej sieni Domu kultúry publiku prihovorila moderátorka a zároveň dlhoročná "zvolenovka" Viera Dorčová Babiaková. Po privítaní vzácnych hostí avizovala náplň programu a na javisko pozvala najprv deti – najmladších členov KUS Zvolen. Po nich vystúpili speváci, divadelníci a tanečníci, a to mladšia, staršia a najstaršia skupina. Na tento svoj koncoročný program si KUS Zvolen tradične pozýva aj ochotníkov Kultúrno-umeleckého spolku metropolitu Stefana Stratimirovića z Kulpína, tentoraz ich prezentovala detská tanečná skupina. Keďže sa program niesol v znamení jubilea, dejinám spolku bola venovaná osobitná časť programu.

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

Foto Juraj Spevák

 

V programe vystúpili sólisti: Darian Kolár, Martina Sklabinská, Anna Peťkovská, Maja Levárská, Andrea Šimová, Pavel Poniger Forero a Marián Šimo. Zatancovali a zaspievali: detský folklórny súbor Bažalička, mládežnícka folklórna skupina a osobitný blok bol venovaný veteránskej tanečnej skupine. Tanečníkov nacvičili umeleckí vedúci: Maja Levárská, Aneta Brtková, Ján Kolár a Zoroslav Zima. Debutovala mužská spevácka skupina pod taktovkou a za hudobného sprievodu Ondreja Maglovského. Vystúpili aj divadelníci - Katarína Kolárová a Ján Chalupka a mládežníci skečeri s humoristickými scénkami. Tanečníkov a spevákov sprevádzal orchester: Zdenko Makovník, Ján Kováč Varga, Vladimír Čáni a Boris Gabríni.

Na záver programu moderátorka avizovala skorú premiéru divadelného predstavenia Pani ministrová, ktorú „zvolenovci" pripravujú v spolupráci s Divadlom VHV z Petrovca, krásne oslavy menín zablahoželala Štefanom a Jánom a všetkým prítomným zaželala viac úsmevov, zdravia, empatie a pokojnejšieho ovzdušia v novom roku.

Po programe v KUS Zvolen nasledovala Štefanská zábava, kde na dobrú náladu a do tanca hrala dvojica Andrášik - Zelenák.

 

Katarína Pucovská
Foto: Juraj Spevák

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články