Kulpínska kuchárka

VEĽKÁ NOC V KULPÍNE 2024 – výsledky oceňovania vín a klobás

Združenie vinohradníkov a vinárov z Kulpína srdečne pozýva na podujatie Veľká noc v Kulpíne 2024. Dve odborné komisie ohodnotili včera vzorky 49 bielych vín, 21 červených, 14 ružových, 1 ovocné malinové víno, 2 dezertné bazové vína a 2 šiler vína. Tretia komisii oceňovala vzorky 76 domácich hrubých klobás. Ich verejná degustácia sa bude konať vo Veľkonočnú nedeľu 31.marca 2024 v Poľovníckom dome v Kulpíne, a bude nasledovať po udeľovaní medailí, ktoré sa začne o 17:00. Výsledky včerajšieho oceňovania si možno pozrieť pod textom.

 

VEĽKÁ NOC V KULPÍNE 2024 – výsledky oceňovania vín a klobás

 

VEĽKÁ NOC V KULPÍNE 2024 – výsledky oceňovania vín a klobás

 

Na súťaž do Kulpína v tomto roku úhrne bolo prinesených 89 vzoriek vín a 76 vzoriek klobás. V kategórii bielych vín udelených bolo 7 zlatých, 21 strieborných a 21 bronzových medailí. V kategórii červených vín odborné komisie udelili 8 zlatých, 11 strieborných a 2 bronzové medaily. Z ružových (rose) vín 4 boli zlaté, 5 strieborných a 5 bronzových. Ovocné víno bolo ocenené zlatou medailou a dezertné a šiler striebornou. Sedem klobás získali zlatú, 17 striebornú a 27 bronzovú medailu.

Tradičná degustácia vína a domácich klobás sa usporiada v obvyklom termíne vo Veľkonočnú nedeľu, ktorú v tomto roku budeme oslavovať 31. marca.

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články