Literárne okienko

Srbsko v rytme Európy

Finálová súťaž podujatia Srbsko v rytme Európy 2018 sa uskutoční v Niši 16. júna 2018 so začiatkom o 14.00 h a bude sa môcť sledovať v priamom prenose na programe Prevej srbskej televízie. Deti z 22 miest Srbska spievajú a predstavujú 22 európskych krajín. Do finále sa dostali aj predstavitelia z obcí Báč a Báčsky Petrovec. Dievčatá z Báču Аleksandra Pušara Milić, Vesna Vukovic-Stupar a Magdaléna Kaňová zo Selenče vystupujú pod poradovým číslom 10, predstavovať budú Slovensko a zaspievajú pieseň Horehronie. Pod poradovým číslom 12 vystupujú žiačky z Petrovca Irena Struharová, Jana Jovankovičová a Shaili Poniger Ferero a predstavovať budú Španielsko. Od zajtra sa začína SMS hlasovanie, ktoré potrvá do 16. júna a konca priameho prenosu. Dievčatá z Báčskeho Petrovca.

 

Srbsko v rytme Európy

 

Srbsko v rytme Európy

 

Srbsko v rytme Európy

 

Naši malí predstavitelia potrebujú našu podporu. Ich umiestnenie závisí od mienky odbornej poroty, ale aj od SMS hlasov. Hlasovať za nich možno zaslaním SMS na číslo 1557 s textom: PESMA (medzera) a potom číslo 10 alebo 12.

Prvé miesto na súťaži určí, z ktorého mesta či obce v Srbsku na budúci rok Prvá srbská televízia bude vysielať túto najväčšiu hudobnú šou pre deti v regióne.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články